Video emoționant! Un pacient cu COVID-19 le-a cântat medicilor la vioară în semn de mulțumire

Un pacient infectat cu SARS-CoV-2 a emoționat medicii dintr-un spital din statul american Utah, după ce a susținut un recital la vioară în semn de mulțumire.
20.11.2020
Video emoționant! Un pacient cu COVID-19 le-a cântat medicilor la vioară în semn de mulțumire
Video emoționant! Un pacient cu COVID-19 le-a cântat medicilor la vioară în semn de mulțumire

Un pacient infectat cu SARS-CoV-2 a emoționat medicii dintr-un spital din statul american Utah. Pacientul în vârstă de 70 de ani le-a cântat medicilor în semn de mulțumire.

Bărbatul, internat într-un spital din statul american Utah după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, este fost profesor de muzică și a ținut să facă acest gest în semn de mulțumire, deși era conectat la un ventilator care să îl ajute să respire. Pacientul a întrebat asistenta care-l îngrijea, prin intermediul unui bilețet, dacă soția îi poate aduce la spital vioara pentru a pune recitalul în scenă. În urma recitalului, cadrele medicale au fost profund impresionate.

După o lună în care a stat intubat, pacientul a fost externat de la terapie intensivă și transferat într-o clinică, pentru recuperare, informează People.

Vioara, un instrument ”vindecător”

La un spital din Londra, o pacientă a cântat la vioară în timpul unei intervenţii pe creier pentru îndepărtarea unei tumori.

Potrivit spitalului King’s College unde Turner a suferit intervenţia chirurgicală, prima metodă de tratament la care au apelat a fost radioterapia, dar după ce s-a dovedit a fi fără succes, iar tumoarea continua să crească, intervenţia chirurgicală a devenit cea mai bună opţiune, deşi până şi aceasta îi punea în pericol abilităţile de a-şi mai putea mişca mâinile. Dagmar Turner a fost operată pr 31 ianuarie, iar pe tot parcursul procesului a cântat la vioară astfel încât medicii să vadă secţiunile active ale creierului.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine