Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie

  • Publicat:
Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie
În septembrie, ar putea începe vaccinarea anti-COVID cu a treia doză / Foto: Shutterstock

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a anunțat că a treia doză de vaccin este posibil să fie administrată începând din luna septembrie.

„Există discuţii legate de administrarea rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doză la persoanele care fie au un risc crescut de expunere, şi aici vorbim de categoria personalului medical şi personalul social, şi persoanele care se află în evidenţe cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să aveam această decizie de a administra doza trei sau rapelul, practic ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă, scrie Gândul.

Cine nu are nevoie de a treia doză

El a mai declarat că este posibil ca la recomandarea celei de-a treia doze să se ţină cont şi de istoricul de boală al persoanelor.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”