Unde se poate afla dacă eşti infectat cu coronavirus în România?

În lume, în acest moment sunt declarate 11.374 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea 259 au murit, iar 252 sunt considerare total recuperate
  • Publicat:
Unde se poate afla dacă eşti infectat cu coronavirus în România?
Unde se poate afla dacă eşti infectat cu coronavirus în România? foto Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o alertă globală privind noul coronavirus. Momentan nici un român nu a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Însă conform datelor oferite de Ministerul Sănătăţii testul se poate efectua şi în România.

În prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de tipul coronavirus.

Ce simptome are coronavirsus şi cine trebuie să se prezinte la medic

Toate persoanele care au călătorit în provincia Hubei, inclusiv Wuham în ultimele 14 zile şi se simt bolnave şi au febră, tuse, dificultăţi de respiraţie trebuie să meargă la doctor. Nu însă înainte de a suna şi spune despre călătoria în zona afectată de coronoravirus. Aceste persoane trebuie să evite contactul cu alte persoane şi să nu mai călătorească până nu au acordul medicului.

Cum se poate evita infectarea cu coronavirus

Pe lângă evitarea călătoriilor nenecesare în provincia Hubei din China, evitarea pieţelor de animale, evitarea consumului de carne crudă, acoperea nasului şi a gurii în caz de tuse şi strănut, evitarea contactului cu persoane bolnave – spălarea mâinilor cu apă şi săpun des şi pentru cel puţin 20 de secunde este cea mai eficientă metodă de a elimina riscul infectării cu noul coronavirus dar şi cu virusul gripal. În cazul în care spălatul pe mâini nu este posibil, dezinfectarea mâinilor se va face cu substanţe pe bază de alcool.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: