Un bărbat de 39 de ani a murit de foame și de sete, încercând să imite postul negru de 40 de zile ținut de Iisus

  • Publicat:
Un bărbat de 39 de ani a murit de foame și de sete, încercând să imite postul negru de 40 de zile ținut de Iisus
Foto: Shutterstock

Francisco Barajah, un bărbat de 39 de ani din Mozambic, a decedat după 25 de zile de post negru absolut, în care nu a mâncat și nu a băut nimic, notează BBC.

Potrivit mai multor surse media, bărbatul încerca să imite postul de 40 de zile ținut de Iisus după botezul Său în Iordan. Francisco a reușit să se abțină de la mâncare și apă 25 de zile, dar organele sale au cedat din cauza înfometării și deshidratării.

Medicii l-au diagnosticat cu anemie acută, care se manifestă prin scăderea semnificativă a celulelor roșii ce asigură transportul sângelui bogat în oxigen la organe și țesuturi.

La spital, bărbatul a primit perfuzii cu săruri de rehidratare și s-a încercat hrănirea sa cu alimente lichide, dar musculatura și organele sale erau într-o stare avansată de deteriorare și acesta nu putea să înghită nimic.

De asemenea, bărbatul slăbise atât de mult în cele 25 de zile de post negru încât nu mai era capabil să se țină pe picioare.

Francisco a murit la spital din cauza sindromului de disfuncţie multiplă de organe. Fratele bărbatului, Marques Manuel Barajah, nu este de acord cu cauza decesului, acesta declarând că nu postul negru l-a răpus pe Francisco, ci problemele cu tensiunea arterială (hipotensiune) pe care le avea de mai mult timp.

Medicii sunt însă surprinși că bărbatul a supraviețuit 25 de zile fără să bea deloc apă sau să mănânce. Potrivit Guinness World Record, cea mai lungă perioadă în care o ființă umană a supraviețuit fără apă și mâncare a fost de 18 zile.

De altfel, în Biblie nu se menționează explicit că postul negru ținut de Iisus a însemnat și abținerea de la apă.

Francisco nu este singura persoană care a murit în încercarea de a imita postul de 40 de zile ținut de Iisus.

În 2006, o femeie de 34 de ani din Londra a încercat același lucru, dar a murit după 23 de zile de post negru, scrie independent. Același lucru s-a întâmplat cu un bărbat din Zimbabwe, în 2015, care a murit după 30 de zile de post negru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân