Un bărbat a donat 60% din ficatul lui pentru a salva viața tatălui său

  • Publicat:
Un bărbat a donat 60% din ficatul lui pentru a salva viața tatălui său
Sursa foto: Instagram @doctordonline

Iată o imagine care face cât o mie de cuvinte! Un tânăr brazilian pe nume Ramon Gasparelli și-a donat 60% din ficat pentru tatăl său bolnav.

Cicatricea în forma literei L are o simbolistică aparte pentru cei doi. Ramon spune că L vine de la cuvântul Life (traducere – Viață), iar imaginea cu cei doi zâmbind după operație nu mai are nevoie de cuvinte.

Tânărul a explicat într-o scrisoare adresată tatălui său de ce consideră că cicatricile de pe trupurile lor sunt atât de importante.

Redăm, mai jos, o parte din scrisoarea tânărului către tatăl său:

Litera L înseamnă atât de mult pentru noi doi. Simbolizează generozitatea, sacrificiul, compatibilitatea, prietenia, fericirea, iubirea și, mai presus de toate, viața. Așa cum unora le plac unele versuri, mie îmi place litera asta. A fost cea mai bună decizie din viața mea. Cea mai ușoară decizie pe care am putut-o lua într-un context dificil. Până și tu, tată, ai fost greu de convins. Nu voiai să fac asta, dar nimeni și nimic nu-mi putea influența decizia.

Nu te-am ascultat și uite că a funcționat. De regulă nu ies din cuvântul tău, dar iată că de data asta am luat decizia corectă. Rațiunea s-a împletit cu emoția. Timbrul blând, cu furia.

Este un exemplu pe care toți ar trebui să-l urmeze, chiar dacă nu sunt neamuri de sânge. Dumnezeu nu mi-ar fi putut dărui un tată mai bun. Cel mai bun din toate punctele de vedere.

Ai doar calități, eu nu îți găsesc niciun defect. Ești grijuliu cu mine, atent, charismatic, insistent, altruist, protector, înțelept. Povestea ta de viață este pur și simplu extraordinară, tată!

Fiecare luptă pe care o duci este încununată de succes. Și faci asta cu zâmbetul pe buze. Sunt fanul tău numărul 1.

Ți-am donat 60% din ficatul meu de Ziua Tatălui. Dar nu a fost intenționat. Așa s-a nimerit. Am făcut-o pentru că te iubesc și, dacă aș putea, ți-aș dărui întreg universul. Te iubesc pentru eternitate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân