Timişoara, pe locul 1 la consumul de pastă de dinţi

Aproape 4 000 de medici stomatologi au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională (profilaxie dentară, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară, dar şi protecţia mediului, egalitatea de gen, egalitatea de şanse şi respectarea diversităţii) cu prilejul proiectului DENT, (Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară), desfăşurat în perioada octombrie 2010 – noiembrie 2013 şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”.
25.10.2013
Timişoara, pe locul 1 la consumul de pastă de dinţi

Aproape  4 000 de medici stomatologi au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională (profilaxie dentară, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară, dar şi protecţia mediului, egalitatea de gen, egalitatea de şanse şi respectarea diversităţii) cu prilejul proiectului DENT, (Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară), desfăşurat în perioada octombrie 2010 – noiembrie 2013 şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”. 

Cu această ocazie, au fost scoase la iveală şi câteva cifre statistice interesante, elaborate în urma Studiului Naţional de Audienţă. Astfel, cifrele Studiului Naţional de Audienţă arată că adolescenţii şi tinerii sunt cei mai preocupaţi de sănătatea orală. De asemenea, “românii preferă cabinetele medicale private, dar odată cu vârsta merg mai rar la medicul dentist, preferând să facă alte tipuri de analize”, a adăugat Florin Lăzărescu, managerul proiectului DENT.

Datele furnizate cu această ocazie arată că 33,5% din persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani consumă cel puţin trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni, la fel ca 34,1% din cei cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani. Acelaşi trend de creştere a consumului în rândul populaţiei adolescente şi tinere se observă şi la nivel de periuţe de dinţi (13,3% din persoanele cu vârste cuprise între 14-18 ani folosesc trei periuţe in decursul a trei luni, respectiv 12,4% din populaţia cu vârsta de 19-34 de ani).

Cât priveşte clasamentul pe oraşe la consumul de pastă de dinţi, Timişoara este pe primul loc, cu cel mai mare consum de pastă şi periuţe de dinţi (39,6% din cei care folosesc trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni, fiind urmată de Iaşi (35,3%) şi Cluj (32,8%), Bucureştiul (30,2%) situându-se abia pe locul 4 în acest top al consumului de pastă şi periuţe de dinţi.

 

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Rareș Nechifor: cum se tratează un fibrom uterin prin embolizare
Recomandări:
Ce analiză trebuie să facă fumătorii după vârsta de 50 de ani
Ce analiză trebuie să facă fumătorii după vârsta de 50 de ani
Ce riscă femeile care fac sex rar. Impactul abstinenței asupra organismului
Ce riscă femeile care fac sex rar. Impactul abstinenței asupra organismului