Tehnologia şi internetul schimbă sistemul medical: iCEE.health, singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen

A doua ediţie iCEE.health are loc pe 16 iunie, în cadrul festivalului iCEE.fest, şi aduce la Bucureşti specialişti dintre cei mai cunoscuţi pe plan mondial care vor demonstra cum tehnologia digitală transformă cel mai important aspect al vieţii noastre: sănătatea.
  • Publicat:
Tehnologia şi internetul schimbă sistemul medical: iCEE.health, singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen

A doua ediţie iCEE.health are loc pe 16 iunie, în cadrul festivalului iCEE.fest, şi aduce la Bucureşti specialişti dintre cei mai cunoscuţi pe plan mondial care vor demonstra cum tehnologia digitală transformă cel mai important aspect al vieţii noastre: sănătatea.

Nick Adkins (PinkSocks, US), Eugene Borukhovich (Bayer, Germania), Sarah Norman (McKinsey & Company, UK) şi Carman Kobza (MyCliniCare, Germania/India) vor prezenta soluţii digitale implementate astăzi pe patru continente – America de Nord, Europa, Asia şi Africa.

Shafi Ahmed (Medical Realities, UK), cel mai ‘bine vazut’ chirurg din istorie va demonstra că realitatea virtuală este realitate în sala de operaţie şi în educaţia medicală.

Alexandru Popescu (Philips, South East Europe) va vorbi despre cum tehnologia şi inovaţia schimbă sănătatea.

Denise Silber (Basil Strategies, Franţa) şi Casper Smeets (Rockstart, Olanda) vor arăta cum inovaţia digitală în sănătate cere şi produce o nouă paradigmă.

Cum canalizezi această energie creativă într-un domeniu imuabil ca sănătatea? Yoko K Sen, un muzician în sănătate, ne va aminti de ce trebuie să regândim, să reimaginăm acest spaţiu vital.

Sănătatea digitală este considerată nu doar o modalitate de a reiventa medicina, dar şi un motor de dezvoltare economică.

iCEE.health găzduieste primul workshop de dezvoltare strategică pentru startupuri europene în sănătate digitală (România, Spania, Germania, Italia, Grecia şi Olanda) oferit de eHealth Hub.

“La iCEE.health credem că toţi avem un rol de jucat în sănătate, astfel ne adresăm tuturor actorilor implicati si interesati. Este primul eveniment de acest fel din România, iar din acest an aderăm la principiile Everyone Included™, dezvoltate la Stanford Medicine X”, explică Lorena Macnaughtan, director al evenimentului.

Tema acestui an este reinventarea sistemelor de sănătate prin tehnologii digitale. În România se aşteaptă în acest an noi legi şi reglementări, astfel, o sesiune paralelă este dedicată oportunităţilor şi provocărilor pe care digitalul le oferă sănătăţii în România. Este vorba de Everyone Included™: doctori, pacienţi, asistenţi, cercetători, antreprenori, producători de tehnologie medicală, farma, manageri de spitale, decidenţi…

Pe scenă, vor fi prezentate inovaţii internationale, dar şi locale. Din România, vom avea startupuri de succes (MEDIjobs sau Skinvision) şi proiecte noi.

Dintre proiectele locale, menţionăm Tech House Copăceni, unic în lume, destinat îngrijirii copiilor cu probleme de sănătatate foarte serioase, care va integra technologia digitală by design, proiect care e susţinut de iCEE.fest si iCEE.health prin donarea a 10% din valoarea biletelor.

În 2017, iCEE.health are mai mulţi parteneri internaţionali remarcabili, printre care: Medtech Engine, Innovate Medtec, Health 2.0, eHealth Hub, Giant Health Event, dar şi locali: eHealth Romania, Houston NPA şi Innovation Labs.

În prezent, susţinători ai acestei secţiuni din festival sunt Boiron şi Bayer.

Biletele iCEE.health se pot cumpăra de pe site-ul oficial al festivalului si costă doar 75 de euro, iar studenţii la medicină beneficiază de 50% discount (cod StudentMed).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”