Suntem 9 milioane de eroi

“Suntem nouă milioane care ştim/ Să iubim/Suntem online şi povestim/Mereu prieteni pentru că ştim să zâmbim”. Acestea sunt primele versuri ale unei melodii al cărei clip s-a viralizat pe internet.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Suntem 9 milioane de eroi

“Suntem nouă milioane care ştim/ Să iubim/Suntem online şi povestim/Mereu prieteni pentru că ştim să zâmbim”. Acestea sunt primele versuri ale unei melodii al cărei clip s-a viralizat pe internet. Un clip născut din emoţia şi revolta provocate de felul în care s-au desfăşurat campania electorală şi primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Pentru prima dată în România, internetul a devenit locul unde îndemnul de a merge la vot s-a auzit mai tare ca niciodată, sub cele mai variate forme.

Pe internet românii au văzut primele imagini cu cei din diaspora, umiliţi în faţa secţiilor de votare, şi tot aici le-au transmis mesajele lor de solidaritate. Aici i-au văzut strigându-şi dreptul de a vota în faţa uşilor închise ale secţiilor de votare, păzite de forţele de ordine chemate pentru a preîntâmpina eventualele conflicte.

Tot prin intermediul internetului i-au văzut şi în zilele următoare protestând în ploaie, în faţa ambasadelor. Pe internet, au fost publicate sute dacă nu mii de mesaje ale românilor din diaspora nemulţumiţi că au parcurs sute de kilometri şi au aşteptat ore în şir, dar nu au reuşit să voteze. 

Iar românii din ţară nu au rămas indiferenţi. S-au solidarizat pe internet şi au coborât în stradă. Primul protest a avut loc chiar în seara de 2 noiembrie, la Bucureşti, în faţa Ministerului Afacerilor Externe. A urmat apoi weekendul dintre primul şi al doilea tur al alegerilor, care a fost marcat de proteste faţă de felul în care a fost organizat votul din străinătate, în Timişoara, Cluj, Braşov, Oradea, Constanţa, Iaşi sau Galaţi. Peste tot s-a auzit sloganurile născute în ultimele zile pe internet, precum “Fiţi eroi în turul doi!” sau “Ne vrem ţara înapoi”. Nu au fost însă singurele. Le vom auzi probabil pe toate, din nou, vineri şi sâmbătă, când sunt anunţate alte proteste în toată ţara, dar şi în diaspora, în speranţa că situaţia din 2 noiembrie nu se va repeta şi duminica aceasta.

Asta pentru ca luni, după alegeri, “să ne vedem din nou online, însă mai buni” povestind „cum ne-am luat ţara înapoi”.

Suntem nouă milioane care ştim
Să iubim
Suntem online şi povestim
Mereu prieteni pentru că ştim să zâmbim.

Avem patru milioane de copii
Peste ani
Copiii tăi îţi vor zâmbi
Şi fericit ai să-I priveşti, într-o nouă zi

În viaţa ta, poate
Prea mulţi ţi-au spus “NU”
E OK! Uită de toate
Acum poţi să le spui ce vrei tu

Avem zece milioane de părinţi
Ţi-aminteşti
Ţi-au spus: “Copile, să nu minţi”
Dar nu te-au întrebat: Copile ce-ţi doreşti?

Duminica asta
De mână o să-i luăm
Să ieşim toţi din casă
Şi să spunem asta vrem şi sperăm

Vom fi nouă milioane într-o luni
Ne vedem
Din nou online însă mai buni
Vom face planuri pentru că le-am spus ce vrem

Vom fi nouă milioane de eroi
Povestind cum ne-am luat ţara înapoi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”