Sucul din comert poate duce la hipertensiune

Atat sucurile obisnuite pe care le gasim in comert, cat si cele dietetice, prezinta riscuri pentru sanatate, din cauza continutului de zahar, indulcitori si acidul fosforic.
20.06.2011
Sucul din comert poate duce la hipertensiune
Sucul din comert poate duce la hipertensiune

Atat sucurile obisnuite pe care le gasim in comert, cat si cele dietetice, prezinta riscuri pentru sanatate, din cauza continutului de zahar, indulcitori si acidul fosforic.

Sucul obisnuit este plin de zahar adaugat sub forma de sirop de porumb bogat in fructoza, care este mai daunator decat zaharul de masa.

Aportul mare de zahar adaugat este asociat cu hipertensiune si niveluri ridicate ale trigliceridelor (o forma de grasime in sange) – factori de risc pentru bolile de inima.

De aceea Asociatia Americana pentru Inima (American Heart Association – AHA) recomanda sa nu depasiti un aport zilnic de zahar de sase lingurite, la femei, respectiv noua lingurite, la barbati, relateaza eatingwell.com, citat ed Mediafax.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești