Studenţii învaţă despre tulburările psihice urmărind „Seinfeld”

Studenţii la medicină de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School din Statele Unite ale Americii învaţă despre tulburările psihice urmărind episoade din serialul "Seinfeld"
  • Publicat:
Studenţii învaţă despre tulburările psihice urmărind

Studenţii la medicină de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School din Statele Unite ale Americii învaţă despre tulburările psihice urmărind episoade din serialul „Seinfeld” (1990), regizat de Andy Ackerman, informează cbsnews.com, citata de Mediafax.

Anthony Tobia, un profesor de psihiatrie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, a apelat la o metodă neconvenţională de a le preda studenţilor. Acesta a creat o bază de date a punctelor de predare din toate episoadele serialului „Seinfeld”.
Astfel, studenţii la Medicină din anii III şi IV trebuie să urmărească două episoade ale serialului, în fiecare săptămână, după care să discute despre psihopatologia demonstrată în fiecare.

Ai un grup foarte divers de trăsături de personalitate care se adaptează greu la nivel individual. Când ai toţi aceşti prieteni împreună dinamica este de aşa natură, încât se creează un complot: trăsăturile obsesiv-compulsive ale lui Jerry combinate cu trăsăturile schizoide ale lui Kramer, cu incapacitatea lui Elaine de a avea relaţii serioase şi cu George care este egocentric„, a declarat Tobia.

Studenţii se adună la masă şi analizează episodul difuzat cu o noapte înainte. Marlene Wang, studentă în anul III, spune că acest exerciţiu oferă exemple mult mai practice decât cele dintr-un manual.

În acest fel, îí oferă o imagină mai solidă despre patologie şi nu-ţi oferă doar cuvinte„, a spus Wang.

Tobia a scris şi o lucrare academică în care analizează cinci dintre iubiţii lui Elaine pentru a explica tulburările delirante.
Seinfeld este cunoscut ca „serialul despre nimic”. Difuzat în anii ’90, a avut nouă sezoane, a fost vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori şi i-a adus actorului american Jerry Seinfeld un salariu de 14 milioane de dolari pe episod.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan