Solistul trupei Coldplay, Chris Martin, urmează o dietă neobişnuită

  • Publicat:
  • Actualizat:
Solistul trupei Coldplay, Chris Martin, urmează o dietă neobişnuită

Supermodelul Gisele Bundchen şi Tom Brady nu sunt singurele celebrităţi care dau credit dietelor stricte pentru cariera lor de success. Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a adoptat o dietă mai puţin obişnuită care pe lângă faptul că îl ajută să-şi tină kilogramele sub control, îi stimulează creativitatea

Artistul a mărturisit, recent, într-un interviu că urmează un regim în cadrul căruia în fiecare a saptea zi ţine post negru (cunoscut şi sub numele dieta 6:1). El a declarat ca această dietă  îl ajută nu doar să slăbească şi să fie sănătos, ci să devină şi să rămână creativ.

“Ţin post negru o zip e săptămână. Am început să fac asta pentru că la un moment dat mă simţeam rău şi cineva mi-a zis – Încearcă să nu mănânci nimic pentru o zi, o sa te simţi mai bine. Şi după asta mi-am dat seama că pot să cânt mai bine”, a dezvăluit Martin.

Cântăreţul în vârstă de 38 de ani a afirmat că pe lângă îmbunătăţirea vocii, a început să se simtă recunoscător pentru tot: “Am văzut că pot să cânt un pic mai bine şi că mă simt aşa de recunoscător pentru mâncare… Si foarte recunoscător pentru tot, într-un fel în care nu am fost până acum. Cred ca a te simţi recunoscător aduce în mod natural bucurie. Mai mult, atunci când îţi este foame eşti foarte concentrat, şi asta ajută în procesul creativ. ˮ, a mai spus artistul.

După o zi de post, fostul soţ al lui Gwyneth Paltrow recunoaşte că exagerează întotdeauna, mâncând clătite si Nutella.

Deşi dieta postului intermitent se află a ajuns în atenţia publicului larf în ultimul an, dieta de fapt nu este deloc nouă. Multe religii au această componentă a postului intermitent,  iar în anii 50 celebrul jucător de fotbal Stanley Matthews afirma că motivul pentru care a rămas un atlet de top până la vărsta de 50 de ani se datorează faptului că ţine post negru o zip e săptămână.

Mai mult, există şi studii ştiinţifice care susţin beneficiile pentru sănătate a acestui tip de dietă. Un studiu din 2015 arată că postul intermitent a îmbunătăţit performanţele cognitive, a redus procentul de grăsime corporală şi chiar a mărit longevitatea cobailor care au participat la experiment.

Cu toate acestea, nutriţionistul Jennifer Glocker atrage atenţia că postul negru nu este o opţiune pentru toată lumea, mai ales în cazul persoanelor care prezintă simptome ale glicemiei scăzute precum ameţeala şi durerile de cap.

Chris Martin admite că dieta poate să îl facă destul de irascibil în anumite momente : “Dacă ţii post o vreme, poţi deveni destul de irascibil aşa că e bine să ai grijă cu cine vorbeşti în acele momente. ˮ

Dacă simpla ideea a unei zile în care consumi zero calorii îţi creşte starea de irascibilitate, probabil este o ideea mai bună să urmezi un regim sănătos de-a lungul întregii săptămâni. O dietă echilibrată cu multe fructe şi legume, proteine slabe, cereale integrale şi mai puţine alimente poate fi la fel de benefică, consideră nutriţionistul Jennifer Glocker.

Desi are destui adepti, dieta 6:1 este criticată de expertii în nutriţie. Chloe Miles, din cadrul Asociatiei Dietetice Britanice, susţine că acest regim este unul periculos, ducând la lipsa de concentrare, oboseală şi o stare generală proastă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”