Sex după naştere: când este indicat?

Multe cupluri vor să ştie când pot să-şi reia activitatea sexuală după naşterea copilului. Trebuie precizat însă că vaginul unei femei ce tocmai a născut a suferit unele traume Chiar şi în cele mai bune situaţii, el are o sensibilitate crescută.
22.07.2014
Sex după naştere: când este indicat?

Multe cupluri vor să ştie când pot să-şi reia activitatea sexuală după naşterea copilului. Trebuie precizat însă că vaginul unei femei ce tocmai a născut a suferit unele traume Chiar şi în cele mai bune situaţii, el are o sensibilitate crescută.

Dacă alăptaţi, poate apărea o atrofie vaginală (subţiere şi uscare a mucoasei vaginale) ca urmare a cantităţii scăzute de estrogen din circulaţie.

Mulţi medici recomandă să aşteptaţi patru săptămâni înainte de un contact sexual. Alţii recomandă cuplului să aştepte până după prima examinare postnatală care are loc, de regulă, la 6 săptămâni de la naştere.

În timpul acestei consultaţii puteţi discuta cu medicul despre metodele contraceptive pe care le puteţi folosi pentru a nu vă trezi cu o sarcină neplanificată.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cum recunoşti uleiul de argan pur?
Cum recunoşti uleiul de argan pur?
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea