Secretul longevității unei femei de 108 ani: „Am ales să am câini, nu copii”

Ada Daniel, una dintre cele mai în vârstă femei din lume, a împlinit recent minunata vârstă de 108 ani și, cu această ocazie, a și împărtășit secretul longevității sale remarcabile.
  • Publicat:

Ada Daniel, una dintre cele mai în vârstă femei din lume, a împlinit recent minunata vârstă de 108 ani și, cu această ocazie, a și împărtășit secretul longevității sale remarcabile. Femeia a primit în dar peste 300 de felicitări, inclusiv una din partea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camila.

Ada Daniel a spus într-un interviu că secretul longevității sale este că mereu a ales să aibă căței, nu copii. Reprezentanții casei de bătrâni în grija căreia se află femeia în vârstă de 108 ani o descriu ca având o personalitate vibrantă și că întotdeauna a preferat cățeii în detrimentul copiilor.

„Când am întrebat-o care este secretul, mi-a spus că acela că a avut câini, nu copii”, a spus un reprezentant al casei de bătrâni.

Toata viața ei, femeia a preferat câinii, în special ogarii englezi. Ada chiar a avut câțiva căței și pe toți i-a numit Street Lane.

Născută în Ambergate în 1915, Ada s-a căsătorit cu soțul ei, Percy, în 1944, la vârsta de 27 de ani. Deși cei doi nu au avut copii, cuplul a dus o viață satisfăcătoare împreună. Soțul ei s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, iar femeia a intrat în grija casei de bătrâni la vârsta de 103 ani, bucurându-se până atunci de o viață independentă. Rapoartele sugerează că Ada se clasează pe locul 65 în topul celor mai în vârstă persoane din Marea Britanie.

Declarația femeii a stârnit controverse, iar în mediul online a luat naștere o întreagă dezbatere, unde oamenii s-au împărțit în două tabere: cei care sunt de acord cu femeia și sunt pro-animale și cei care sunt împotriva și au lăsat comentarii precum „Cine o să aibă grijă de tine când ești bătrân dacă nu ai copii?” sau „Aș prefera să trăiesc puțin decât să duc o viață fără copii”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân