Secretele celui mai bătrân om din lume. Are 111 ani și un tonus de invidiat: „Ori trăieşti mult, ori trăieşti puţin”

Bărbatul din Anglia este acum cel mai bătrân om în viaţă din lume.
  • Publicat:
Secretele celui mai bătrân om din lume. Are 111 ani și un tonus de invidiat: „Ori trăieşti mult, ori trăieşti puţin”

John Alfred Tinniswood s-a născut în 1912 și a dezvăluit care este secretul longevității sale. Gisaburo Sonobe, în vârstă de 112 ani, din Japonia, a murit la 31 martie 2024, așa că lui i-a revenit titlul de cel mai bătrân om din lume. 

Secretele celui mai bătrân om din lume

John Tinniswood, originar din Liverpool, a venit pe lume în anul 1912, iar recent a fost desemnat cel mai bătrân om din lume. El a dezvăluit pentru Guinness World Records ce l-a ajutat să trăiască atât de mult.

Citește și: A încetat din viață cel mai bătrân om din lume. Juan Vicente Perez Mora avea 114 ani

În prezent, octogenarul trăiește într-un azil din Southport. În 2020, el a fost desemnat cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie în 2020,

„Ori trăieşti mult, ori trăieşti puţin, şi nu poţi face mare lucru în această privinţă. Pentru mine nu contează. Nu contează deloc. O accept aşa cum este”, a precizat el.

Ce consumă săptămânal

Din 2012, el primea în fiecare an o felicitare de ziua sa de naştere de la regretata regină Elizabeth II. În plus, el a dat și un sfat tinerilor: „Întotdeauna faceţi tot ce puteţi, fie că învăţaţi ceva, fie că învăţaţi pe cineva. Daţi tot ce aveţi mai bun. Altfel, nu merită să te deranjezi cu asta”. 

La azilul în care este găzduit, John Tinniswood a precizaat că primeşte o cină cu peşte și cartofi prăjiți în fiecare vineri: „Mănânc ceea ce îmi dau şi toţi ceilalţi. Nu am o dietă specială. Dacă bei prea mult, dacă mănânci prea mult, dacă te plimbi prea mult, dacă faci prea mult din orice, vei avea de suferit în cele din urmă”.

Are un tonus de invidiat

Zilnic, el se ridică din pat fără ajutor, ascultă radioul pentru a fi la curent cu ştirile şi încă îşi gestionează singur finanţele, scrie guinnessworldrecords.com. 

Când era tânăr, munca sa a implicat sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaţilor rămaşi izolaţi şi organizarea aprovizionării cu alimente: „Lumea, în felul ei, este mereu în schimbare. Este un fel de experienţă continuă… Devine puţin mai bună, dar nu atât de mult încă. Merge pe drumul cel bun”.

Pe soția lui Blodwen a cunoscut-o în Liverpool și au fost căsătoriți 44 de ani. Femeia a decedat în 1986

Sursa foto: guinnessworldrecords.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: