Sarcinile neprevăzute, crescute în rândul ”generaţiei Tinder”

Numărul sarcinilor neplanificate creşte în rândul ”generaţiei Tinder”, semnalează Jackie Doyle-Price, ministru britanic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sarcinile neprevăzute, crescute în rândul ”generaţiei Tinder”
FOTO: 123rf.com

Numărul sarcinilor neplanificate creşte în rândul ”generaţiei Tinder”, semnalează Jackie Doyle-Price, ministru britanic. Jackie Doyle-Price susţine că acest fenomen are loc atunci când femeile ies dintr-o relaţie stabilă şi merg din nou în căutarea unui partener.

După terminarea relaţiei, acestea opresc administrarea pilulelor contraceptive şi nici nu folosesc alte forme de protecţie alături de noii parteneri. Ministrul britanic face referire şi la aplicaţia Tinder, care permite utilizatorilor să-şi găsească un partener cu ajutorul opţiunilor ”like” şi ”dislike”, ca fiind una dintre principalele cauze ale acestui fenomen, informează Daily Mail.

”Sarcinile neplanificate nu mai cresc în rândul adolescenţilor, ci în rândul tinerilor adulţi. Vorbim aici de generaţia Tinder. Acest fenomen are loc în rândul femeilor care ies dintr-o relaţie şi sunt în căutarea unui nou partener, dar care uită să ţină cont de fertilitatea lor”, povesteşte Jackie Doyle-Price.

Vara trecută, cifrele arătau că rata avorturilor în Anglia a crescut pentru prima oară în ultimii şase ani, în rândul femeilor de 30 de ani. În anul 2017 au existat 67,389 de avorturi în rândul femeilor de 30 şi trecute de 30 de ani, comparativ cu anul 2007, în care au fost semnalate 55,877 de cazuri.

Jackie Doyle-Price care, de asemenea, a ţinut un discurs la conferinţa din Westminster despre Sănătatea Femeilor, a atenţionat că patru din zece sarcini sunt neplanificate.

Ultimele cifre ale Chestionarului National ale Atitudinii Sexuale şi Stilului de Viaţă arată că 38% dintre sarcini au fost în rândul femeilor de 35-44 de ani. Chestionarul este aplicat o dată la zece ani de Universitatea Cercetătorilor din Londra, ultimul fiind aplicat în anul 2010.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: