„Săptămâna fără calculator” – proiect educativ desfăşurat la Muzeul Satului, între 4 şi 8 noiembrie

Proiectul educativ "Săptămâna fără calculator", parte a programului "Vacanţă la Muzeul Satului", organizat în perioada 4 - 8 noiembrie, se adresează tinerei generaţii, preşcolari şi şcolari care îşi doresc să înveţe din tainele meşteşugurilor populare, informează instituţia bucureşteană.
23.10.2013

Proiectul educativ „Săptămâna fără calculator”, parte a programului „Vacanţă la Muzeul Satului”, organizat în perioada 4 – 8 noiembrie, se adresează tinerei generaţii, preşcolari şi şcolari care îşi doresc să înveţe din tainele meşteşugurilor populare, informează instituţia bucureşteană.

Acest proiect se desfăşoară în săptămâna de vacanţă intersemestrială a elevilor claselor I – IV, cu scopul de a valorifica timpul liber în cel mai plăcut mod. Scopul final este implicarea participanţilor în activităţi care să le pună în valoare creativitatea şi să le dezvolte manualitatea în forme reconfortante din punct de vedere fizic şi psihic, pe principii care ulterior pot folosi în diverse domenii ocupaţionale.

Astfel, preşcolarilor şi şcolarilor li se oferă o alternativă faţă de concentrarea exclusivă faţă de calculator într-o societate dependentă excesiv de acest mijloc de comunicare. Programul oferă posibilitatea diversificării preocupărilor, exersarea odihnei active în cadrul educaţiei nonformale (îmbunătăţirii exerciţiului de atenţie la şcoală) şi o implicare efectivă în relaţiile interumane, prin socializarea în cadrul activităţilor propuse de muzeu.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” desfăşoară programe pentru copii şi tineri, oferind alternative de petrecere a timpului liber, organizând ateliere interactive, vizite de descoperire şi cunoaştere a patrimoniului etnologic. Prin paleta de programe oferită publicului larg, se doreşte educarea şi formarea prin şi pentru cultură, respectarea valorilor tradiţionale, descoperirea şi redescoperirea patrimoniului (tangibil şi intangibil).

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: modelaj în lut, podoabe populare, ţesut, ouă încondeiate, păpuşi, măşti, împletituri textile, icoane pe sticlă, noduri, dansuri populare, atelierul „micul constructor – machete ale caselor din muzeu” şi atelierul „micul restaurator”, în limita a 15 locuri pe atelier.

Atelierele se desfăşoară între orele 10.00 – 11.30 şi 12.00 – 13.30, zilnic, de luni până vineri.
Preţul pentru participarea la fiecare atelier este de 10 lei/ persoană (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români
Recomandări: