Prima țară din Europa care va primi vaccinul anti-COVID

29.11.2020
Prima țară din Europa care va primi vaccinul anti-COVID

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech urmează să primească aprobare de la Agenţia Europeană a Medicamentului în a doua jumătate a lunii decembrie și procesul de imunizare va începe în câteva ore de la autorizarea acestuia, scrie Financial Review.

Britanicii vor fi primii care se vor bucura de vaccinul salvator, iar asta cât de curând, cel mai probabil chiar înainte de Crăciun.

Vaccinul cu o eficiență de 95% în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 este deja transportat cu avioanele companiei americane United Airlines și urmează să fie livrat în diferite destinații din Europa.

Laboratoarele unde este fabricat vaccinul Pfizer & BioNTech se află în Kalamanzoo (Michigan), Puurs (Belgia), Pleasant Prairie (Wisconsin) și Karlsruhe (Germania).

Pentru transportarea vaccinului sunt necesare condiții speciale: acestea trebuie ținute la minus 75 de grade și, prin urmare, este nevoie de o cantitate enormă de gheață uscată.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze din acest vaccin, cu ajutorul cărora vor fi imunizați, după obținerea autorizației, 20 de milioane de britanici, deoarece este necesară vaccinarea cu două doze la un interval de aproximativ 20 de zile pentru dezvoltarea anticorpilor.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Măselele de minte – rolul lor în trecut, complicațiile pe care le dau în prezent