Prima țară din Europa care va primi vaccinul anti-COVID

  • Publicat:
  • Actualizat:
Prima țară din Europa care va primi vaccinul anti-COVID

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech urmează să primească aprobare de la Agenţia Europeană a Medicamentului în a doua jumătate a lunii decembrie și procesul de imunizare va începe în câteva ore de la autorizarea acestuia, scrie Financial Review.

Britanicii vor fi primii care se vor bucura de vaccinul salvator, iar asta cât de curând, cel mai probabil chiar înainte de Crăciun.

Vaccinul cu o eficiență de 95% în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 este deja transportat cu avioanele companiei americane United Airlines și urmează să fie livrat în diferite destinații din Europa.

Laboratoarele unde este fabricat vaccinul Pfizer & BioNTech se află în Kalamanzoo (Michigan), Puurs (Belgia), Pleasant Prairie (Wisconsin) și Karlsruhe (Germania).

Pentru transportarea vaccinului sunt necesare condiții speciale: acestea trebuie ținute la minus 75 de grade și, prin urmare, este nevoie de o cantitate enormă de gheață uscată.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze din acest vaccin, cu ajutorul cărora vor fi imunizați, după obținerea autorizației, 20 de milioane de britanici, deoarece este necesară vaccinarea cu două doze la un interval de aproximativ 20 de zile pentru dezvoltarea anticorpilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”