Imaginea așteptată de o lume întreagă. Primele doze de vaccin anti-COVID ies de pe linia de producție

  • Publicat:
  • Actualizat:

Un videoclip cu mii de sticluțe mici ce conțin noul vaccin anti-COVID al companiei Pfizer a devenit viral pe internet. Aceste imagini au fost filmate în fabrica din Belgia a gigantului farmaceutic. Pfizer a anunțat deja că ar putea cere aprobare pentru vaccinul său în noiembrie.

Potrivit imaginilor publicate de Daily Mail, se pot observa mii de sticluţe mici pe o linie de producţie din Belgia. Este vorba despre vaccinul anti-Covid produs de compania farmaceutică Pfizer. Câteva sute de mii de doze au fost deja produse la fabrica din Puurs, Belgia, scrie Daily Mail.

Compania trece, astfel, în pole position în cursa pentru lansarea pe piaţă a vaccinului anti Covid.

A fost minunat să vedem cum vine primul flacon pe linia de fabricaţie. Am zâmbit larg când am văzut că toată munca noastră are ca rezultat de fapt un produs”, spun Ben Osborn, directorul Pfizer din Marea Britanie, citează Gândul.

Primele doze de vaccin anti-COVID

Ben Osborn mai precizează că experţii care lucrează în laboratoarele Pfizer din Sandwich, Kent, au descoperit şi alte medicamente care ar putea fi pe viitor un potențial tratament pentru Covid-19.

Acestea sunt în curs de stocare pentru a fi gata să plece în toată lumea, în cazul în care studiile clinice avansate vor fi un succes şi dacă autorităţile de reglementare din domeniu vor consideracă vaccinul este sigur şi eficient.

Gigantul american va scoate pe piaţă în acest an 100 de milioane de doze de vaccin, dintre care 40 de milioane sunt destinate Regatului Unit.

Fiecare persoană care primeşte vaccinul va avea nevoie de două doze.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”