Prima doză de vaccin anti-COVID administrată în America a devenit piesă de muzeu

  • Publicat:
Prima doză de vaccin anti-COVID administrată în America a devenit piesă de muzeu

Prima doză de vaccin anti-COVID folosită în SUA, pe 14 decembrie 2020, a devenit… piesă de muzeu.  

Aceasta va fi expusă la Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington, situat în proximitatea Casei Albe, care face parte din complexul de muzee Smithsonian, scrie The Guardian.

Un an de la debutul pandemiei, marcat prin expunerea în muzeu a primei doze de vaccin anti-COVID

Prima doză de vaccin anti-COVID în SUA a fost administrată în Spitalul Northwell din New York, iar prima persoană vaccinată cu serul de la Pfizer & BioNTech este o asistentă din secția de Terapie Intensivă pe nume Sandra Lindsay.

Spitalul a donat prestigiosului muzeu din Washington prima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer & BioNTech, în cadrul unei colecții de obiecte asociate pandemiei de coronavirus.

Mai precis, muzeul a primit din partea Spitalului Northwell fiola însoțită de seringa aferentă, precum și adeverința de vaccinare a asistentei, uniforma purtată de aceasta în ziua imunizării și containerul special în care au fost livrate primele doze de vaccin.

Am fost foarte interesați și de modul de ambalare a dozelor de vaccin. Povestea vaccinului nu se rezumă doar la serul care ni se inoculează în braț, a declarat Melinda Machado, purtătoare de cuvânt a muzeului.

Aceste obiecte devenite de acum istorice documentează nu doar progresele ştiinţifice remarcabile, ci reprezintă şi o speranţă pentru milioanele de persoane afectate de crizele în cascadă generate de pandemie, a declarat Anthea Hartig, directoarea muzeului.

În colecția medicală din Muzeul Naţional de Istorie Americană se mai numără primele doze din vaccinul antipoliomielitic dezvoltat de dr. Jonas Salk în 1955, seringi și adeverințe de vaccinare din acele vremuri, precum și o machetă a virusului SARS-CoV-2 donată recent de dr. Anthony Fauci, expertul imunolog al guvernului american și simbolul luptei anti-COVID în America.

prima doză de vaccin anti-COVID machetă coronavirus Anthony Fauci
Sursa foto: Muzeul Naţional de Istorie Americană
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân