Premieră film documentar Faces of Autism, episod-pilot: „David. Drumul către ceilalți”

  • Publicat:
Premieră film documentar Faces of Autism, episod-pilot: „David. Drumul către ceilalți”

Teodora și Mihai Stescu,  inițiatorii proiectului Faces of Autism, vă invită să urmăriți în ziua de joi 14 aprilie 2022, premiera filmului documentar Faces of Autism, episodul pilot „David. Drumul către ceilalți”. Proiecția va avea loc joi, 14 aprilie, la ora 19:30, la sala 10 din Cinemax Veranda Mall. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, necesită înscriere și confirmarea pe lista de invitați și este permisă cu maximum 15 minute înainte de începerea evenimentului.

Filmul documentar își propune prezentarea persoanelor cu autism din proiectul omonim desfășurat de David Stescu și aduce în prim-plan în episodul-pilot chiar pe tânărul fotograf, alături de familia, prietenii, psihologii și profesorii lui.

Prin exemplul lui David, producătorii filmului documentar doresc să crească gradul de conștientizare a autismului, pentru a ajuta societatea românească să accepte diversitatea.

Filmul documentar, produs de Teodora și Mihai Stescu, inițiatorii proiectului Faces of Autism, a fost filmat, editat și colorat de Răzvan Ioniță.

Dincolo de provocările date de rolurile multiple pe care le-a avut în realizarea filmului, autorul a reușit să rezume uimitoarea poveste a lui David Stescu într-un episod-pilot compact, emoționant, filmat și procesat la calitate cinematografică.

Episodul-pilot conține discuții, interviuri și testimoniale filmate cu oameni cu care David a interacționat și care au fost parte din uimitoarea aventură de recuperare a sa.

Evenimentul face parte din suita organizată cu ocazia expoziției „Atipic. Drumul către ceilalți”, în care veți regăsi fotografii făcute de David Stescu, un tânăr fotograf de 16 ani cu autism și pe care o puteți vizita la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în București, Str. Londra nr. 39, până la sfârșitul lunii mai.

Faces of Autism este un proiect care prezintă portrete ale copiilor, tinerilor sau adulților cu autism, dar urmărește și explorarea multiplelor fațete ale autismului, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu existență aproape normală.

Fiecare portret este un îndemn către societate să sprijine orice individ în a-și dezvolta abilități care să-i permită relaționarea atât de necesară în viața cotidiană.

Fotografiile sunt făcute exclusiv de David Stescu, iar poveștile sunt scrise de Mihai Stescu, tatăl lui David.

Din echipa „Faces of Autism” mai fac parte Teodora Stescu, Laszlo Bodor, Dragoș Asaftei, Cristina Bazavan, Răzvan Ioniță, Matthew Preston, Ionuț Trandafirescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii