Plasturele care ţine la distanţă ţânţarii

Pentru că suntem în plin sezon al ţânţarilor iar spray-urile existente în comerţ au un miros destul de greu de suportat, oamenii de ştiinţă au pus la cale o nouă metodă prin care ne putem proteja pielea (şi urechile) de nesuferitul bâzâitor al verii.
25.07.2013
Plasturele care ţine la distanţă ţânţarii

Pentru că suntem în plin sezon al ţânţarilor, oamenii de ştiinţă au pus la cale o nouă metodă prin care ne putem proteja pielea (şi urechile) de nesuferitul bâzâitor al verii.


Plasturele Kite Path, inventat de specialiştii de la Fundaţia Bill and Melinda Gates şi de către cei de la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, promite că ne va face invizibili pentru 48 de ore în lupta cu pişcăturile de ţânţari.

Mai precis, odată aplicat plasturele, care împiedică ţânţarul să identifice sursa dioxidului de carbon (adică noi, oamenii), vom deveni invizibili iar insectele se comportă ca şi cum nu ne-ar vedea.

Cea mai bună veste în privinţa acestui plasture: nu este toxic, spre deosebire de alte produse destinate eliminării insectelor.

Potrivit inventatorilor, ingredientul activ din acest plasture, care nu a fost încă dezvăluit, este considerat sigur de către FDA (Food and Drug Administration) şi poate fi utilizat chiar şi de către copii sau femeile însărcinate fără niciun fel de risc asupra sănătăţii.

Invenţia este una utila pentru întreaga lume, dar în special pentru populaţia din Africa, unde este binecunoscută epidemia de malarie, ca urmare a muşcăturilor de ţânţari infectaţi cu acest virus.

Alte detalii despre plasturele-minune nu se cunosc încă, însă vor fi dezvăluite în scurt timp, cel mai probabil odată cu lansarea oficială a produsului care, de asemenea, nu este stabilită.

 

Sursa: newsmaxhealth.com

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea