Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes – Net Zero Leaders

Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024[1], topul celor 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).
  • Publicat:
Philip Morris International, primul loc în clasamentul  Forbes - Net Zero Leaders
Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes - Net Zero Leaders

Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024[1], topul celor 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Forbes a folosit date puse la dispoziție de Sustainalytics și Morningstar pentru a evalua angajamentul companiilor față de un viitor cu zero emisii. Au fost luate în considerare structura de management a fiecărei companii implicate în evaluarea riscurilor, guvernanța și strategia aferentă atingerii obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. În plus, un alt element luat în calcul a fost puterea financiară pentru a face față competiției din industrie și turbulențelor economice de orice natură.

„Pe măsură ce compania noastră se transformă, în călătoria sa către un viitor fără fum, ne străduim să facem acest lucru în cel mai sustenabil mod posibil, inclusiv prin bune practici în reducerea emisiilor de dioxid de carbon,” a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer,  Philip Morris International. „Suntem onorați să fim recunoscuți de Forbes ca fiind compania cel mai bine clasată dintre cele care se află în fruntea eforturilor de a construi un viitor cu zero emisii de carbon.”

„Abordarea noastră privind sustenabilitatea depășește minimizarea efectelor negative și atenuarea riscurilor. În strânsă legătură cu strategia noastră de transformare, sustenabilitatea a reprezentat întotdeauna o oportunitate cheie pentru inovație, creștere și creare de valoare pe termen lung,” a explicat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, Philip Morris International. „Dedicarea noastră reflectă răspunsul nostru la preocupările acționarilor și ale altor părți interesate, iar strategia noastră cu privire la schimbările climatice vizează abordarea permanentă a riscurilor relevante legate de schimbările climatice, în timp ce valorificăm oportunitățile oferite de un viitor cu emisii de carbon reduse.”

„Philip Morris România continuă să facă eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră atât în cazul fabricii PMI din Otopeni, cât şi în cazul lanțului de distribuție. Cel mai important proiect de reducere a emisiilor de carbon generate de fabrica din Otopeni este reprezentat de instalarea a 12.465 mp de panouri solare cu o putere de 2,3 MW/oră care vor produce energie verde. Astfel, compania va reduce consumul de gaze naturale, cea mai importantă sursă de dioxid de carbon.”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications, Philip Morris România.

Această distincție completează lista, în continuă creștere, a recunoașterilor externe a performanței și raportării în domeniul sustenabilității a PMI, inclusiv:

  • Includerea în Consiliul de conducere al Carbon Disclosure Project pentru al șaptelea an consecutiv (martie 2024)
  • Scor Triplu A de la Carbon Disclosure Project pentru al patrulea an consecutiv și plasarea PMI printre companiile de top la nivel global în ceea ce privește transparența și acţiunile pentru protejarea mediului (februarie 2024)
  • Nominalizarea Early Adopters pentru promovarea adoptării recomandărilor Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) (ianuarie 2024)
  • Includerea în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) pentru prima dată și în Dow Jones Sustainability North America Composite Index pentru al patrulea an consecutiv (indexul în vigoare începând cu 18 decembrie 2023), pe lângă obținerea statutului „Prime” în ISS Evaluare Corporativă ESG Corporate Rating (ISS ESG Rating din 21 noiembrie 2023)
  • Recunoașterea Science Based Targets initiative (SBTi) a obiectivele sale de reducere a emisiilor cu privire la păduri, terenuri și agricultură (FLAG), ceea ce face din PMI una dintre puținele companii care au obținut această recunoaștere.

Pentru mai multe informații referitoare la sustenabilitate în cadrul PMI accesați pmi.com/sustainability și Raportul Integrat al companiei: PMI’s Integrated Report 2023, TCFD Report, Preserve Nature Report, Reduce Post-Consumer Waste Strategy Report, Sustainability Materiality Report şi Low-Carbon Transition Plan.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc