Philip Morris International – pași importanți în angajamentul de a dezvolta produse „dincolo de nicotină”

  • Publicat:
  • Actualizat:
Philip Morris International – pași importanți în angajamentul de a dezvolta produse „dincolo de nicotină”
Sursa foto: Piotr Swat, Shutterstock,

La doar câteva luni după ce și-a dezvăluit public intențiile de a-și transforma business-ul și a deveni până în 2025 o companie axată majoritar pe produse fără fum, respectiv o companie care generează cel puțin un miliard de dolari din veniturile sale din produse „dincolo de nicotină”, Philip Morris International (PMI) a anunțat deja achiziții de peste 2 miliarde de dolari care o vor aduce rapid în graficul obiectivelor stabilite.

Philip Morris International a anunțat achiziții de peste 2 miliarde de dolari

Cele două achiziții recente au scopul de a accelera progresul privind prioritățile cheie în materie de sustenabilitate, în special în ceea ce privește extinderea accesibilității alternativelor fără fum la fumătorii adulți din întreaga lume pentru a contribui activ la eliminarea fumatului și dezvoltarea unui portofoliu puternic de produse „dincolo de nicotină”.

Prima pe lista de achiziții, la un cost de 820 milioane de dolari, este compania daneză Fertin Pharma A/S – lider în dezvoltarea și fabricarea de produse farmaceutice și de well-being inovatoare bazate pe sisteme de administrare orală și intra-orală. Fertin Pharma este o companie cu capital privat cu peste 850 de angajați și operațiuni în Danemarca, Canada și India.

Compania este lider în dezvoltarea și producția prin contract (CDMO), specializată în cercetarea, dezvoltarea și producerea de gumă de mestecat, pliculețe, tablete solubile și alte sisteme orale solide pentru administrarea de ingrediente active, inclusiv nicotină, segment în care este producător major de soluții pentru terapia de substituție a nicotinei.

Pentru a-și extinde capacitățile de dezvoltare a unei linii de produse în terapie inhalată, la scurt timp, PMI a anunțat și achiziția companiei Vectura Group pentru suma de 1,2 miliarde de dolari.

Vectura Group este furnizor de soluții inovatoare de administrare a medicamentelor prin inhalare, care permite partenerilor săi să ofere medicamentele pacienților. Compania britanică deține produse cheie care se administrează prin inhalare și alte produse, comercializate de unii dintre cei mai importanți parteneri din industria farmaceutică la nivel mondial, precum și un portofoliu divers de parteneriate pentru medicamente aflate în dezvoltare clinică.

Aceste două achiziții strategice care se vor finaliza până la finalul acestui an îi permit companiei Philip Morris International să accelereze dezideratul unui viitor fără fum, „dincolo de nicotină”.

Achizițiile vin la pachet cu o echipă experimentată de aproximativ 300 de specialiști recunoscuți și cercetători, tehnologie, infrastructură de înaltă calitate și cunoștințe aprofundate în ceea ce privește medicamentele inhalabile. Reprezentanții companiei spun că acestea vor valorifica pe deplin capacitățile existente ale Philip Morris International în domenii precum științele vieții, inovația produselor și expertiza clinică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân