Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară

  • Publicat:
Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară
Vaccinul Pfizer/ FOTO: Shutterstock

O a treia doză da vaccin Pfizer ar putea fi necesară în cazul vaccinului împotriva COVID-19, anunță CEO-ul companiei farmaceutice, Albert Bourla. Oficialul a precizat că un nou rapel ar putea fi efectuat în următoarele 12 luni de la ultima doză, însă nu a precizat un termen concret pentru moment.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a afirmat acesta, relatează CNBC.

În luna februarie, Pfizer și BioNTech au anunțat că testează a treia doză din vaccinul Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Oficialul Pfizer spune că a treia doză ar fi necesară în următoarele 12 luni

CEO-ul companiei Pfizer susține că oamenii „probabil” vor avea nevoie de încă o doză de rapel a unui vaccin COVID-19 în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. De asemenea, a declarat că este posibil să fie nevoie ca oamenii să fie vaccinați anual cu un ser anti-COVID.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Albert Bourla adăugând că vaccinurile vor contribui la combaterea variantelor extrem de contagioase.

Sursa: Gândul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân