Peste 170 de milioane de copii din întreaga lume sunt supraponderali sau obezi!

Atenție la potențiatorii de aromă din preparatele culinare dar și din dulciuri. Copiii au nevoie de nutrienți.
  • Publicat:
Peste 170 de milioane de copii din întreaga lume sunt supraponderali sau obezi!
foto Shutterstock

În cadrul programul de prevenție și depistare a diabetului la copii înCerc ce se desfășoară în țara noastră sunt oferite sfaturi pentru alimentația corectă a copiilor. Totodată, specialiștii în boli metabolice și în nutriției la copii dărâmă și mituri privind alimentația, nutriția, diete drastice. Iată de ce trebuie să vă feriți copiii de alimentele semi-preparate sau pline de conservanți, coloranți artificiali și potențiatori de gust.

Dezvoltarea economică accelerată are un rol covârșitor în privința accesului la alimente. Însă, ca orice proces are și o altă parte. Prin industrializare au fost afectate în mod negativ calitatea produselor alimentare dar și obiceiurile noastre alimentare.

Avem la îndemână la orice oră, alimente gata preparate. Problema este că ele sunt accesate și în lipsa senzației de foame date de stomac.

Atenție la potențiatorii de aromă din preparatele culinare dar și din dulciuri.

Pentru că sunt gata doar prin încălzire, asta nu înseamnă că nutrienții sunt prezenți în cantitățile necesare sau că sunt fără conservanți, sare în exces, zahăr.

 Consumăm mai mult și mai nenutritiv

Industrializarea a dus și la fabricarea produselor alimentare de calitate inferioară prin utilizarea pe scară largă a conservanților chimici pentru a prelungi data de expirare.

Totul a condus la consumul excesiv al produselor alimentare, care conțin adesea mai multe substanțe ce dau dependență (îndulcitori, sare, potențiatori de arome) decât valoare nutritivă.

Faceți mișcare zilnic și învățați copiii să recunoască foamea pe bază de stres

Unii oameni, indiferent de vârstă, mănâncă pentru a scapa de stres, stare proastă, plictiseală sau chiar o durere de cap. Corpul nostru nu este capabil de a arde cantitatea de calorii livrate, deci apar probleme cu excesul de greutate și obezitatea.

Pentru a se menține în formă copiii trebuie să aibă o dietă echilibrată, din alimente naturale, gătite în casă. De asemenenea, trebuie să facă mișcare, să se joace în aer liber în fiecare zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sforăitul la copii, o reală problemă
Sforăitul la copii, o reală problemă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”