Persoanele cu picioare subţiri au risc crescut de a suferi de boli cardiovasculare

Persoanele cu picioare subţiri sunt de trei ori mai predispuse să dobândească o boală cardiovasculară, în comparaţie cu restul.
  • Publicat:
Persoanele cu picioare subţiri au risc crescut de a suferi de boli cardiovasculare

Picioarele subţiri pot trăda o problemă de sănătate. De multe ori, chiar dacă arătaţi sănătos la exterior, corpul dv. poate transmite altceva.

Metabolismul unei persoane este procesul care descompune alimentele şi le transformă în energie. O persoană care are un metabolism rapid poate să piardă în greutate mult mai uşor decât cineva cu un metabolism lent.

Cercetătorii au descoperit, în urma unor studii, că persoanele care au mai puţină grăsime în partea inferioară a corpului ar putea suferi de anumite afecţiuni, iar asta chiar dacă au un indice de masă corporală sănătos.

Persoanele cu picioare subţiri sunt de trei ori mai predispuse să dobândească o boală cardiovasculară, în comparaţie cu restul.

Specialiştii cred că acest studiu va înlătura mitul conform căruia oamenii care cântăresc puţin sunt întotdeauna sănătoşi, când, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

De asemenea, cercetătorii demonstrează că nu toate persoanele supraponderale au probleme de sănătate, chiar dacă această ipoteză este des auzită.

Specialiştii au urmărit în cadrul acestui studiu informaţiile medicale a 981 de oameni, cu diferite forme şi greutăţi corporale. Astfel, ei au descoperit că 18% dintre participanţii, care aveau, teoretic, o greutate sănătoasă, se luptau cu probleme metabolice.

Sindromul metabolic reprezintă un grup de factori care pot grăbi apariţia bolilor de inimă şi a altor probleme de sănătate, precum accidentul vascular cerebral şi diabetul zaharat.

Cercetătorii estimează că aproximativ 20% dintre persoanele cu greutate normală au afecţiuni metabolice.

Sursa: dailystar.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”