Pericolul consumului de lapte nefiert

Specialiştii avertizează că lapele nefiert poate fi foarte periculos pentru sănătate. Riscul este şi mai mare în cazul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit, femeilor însărcinate şi copiilor!
16.05.2017
Pericolul consumului de lapte nefiert

Mare parte din laptele pe care îl găsim în supermarket este pasteurizat, ceea ce îl face potrivit pentru a fi consumat fără a mai fi fiert sau încălzit. Totuşi faptul că putem desface o cutie de lapte care a trecut prin acest proces şi putem umple un pahar fără nicio grijă nu înseamnă că acelaşi lucru poate fi făcut şi în cazul laptelui neprelucrat. Specialiştii avertizează că, nefiert, acest aliment poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Produsele lactate nu trebuie consumate în forma lor brută, neprelucrate. Vorbim aici în special despre lapte. Un studiu realizat în Statele Unite arată că 750 de persoane au ajuns la spital numai în SUA pe parcursul unui an din cauza consumului de produse lactate neprelucrate, în timp ce nu mai puţin de 840 au avut nevoie de servicii medicale din cauza consumul de lapte „crud”.

Principalele probleme care pot apărea din cauza consumului de lapte nefiert sunt infecţia cu Salmonella sau apariţia enterocolitei cu Campylobacter.

Deşi consumatorii de lapte „crud” spun că acest aliment este mult mai gustos în această formă, explicându-şi, astfel, acest obicei, specialiştii spun că nu poate fi vorba despre aşa ceva, cum nu sunt de acord nici cu faptul că, nepreparat, laptele aduce un aport mult mai mare de vitamine şi nutrienţi în organism.

Riscul de infecţie este şi mai mare în cazul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit, femeilor însărcinate şi copiilor. 

Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat