Nu vă parfumaţi în exces înainte să vă expuneţi la soare! Iată cum este afectată pielea!

Combinaţia dintre parfum şi expunerea la soare poate fi extrem de periculoasă pentru piele, avertizează medicii dermatologi. Există riscul de spargere a vaselor capilare!
  • Publicat:
Nu vă parfumaţi în exces înainte să vă expuneţi la soare! Iată cum este afectată pielea!

Parfumul ne ajută să evităm o serie de situaţii neplăcute din punctul de vedere al mirosului pe care îl lăsăm în urma noastră. Fie că avem nevoie de puţină revigorare sau ne-am decis să nu mai facem duş de dimineaţă în favoarea a câteva minute în plus de somn, o sticlă de parfum poate face diferenţa. Acum că vine şi vara, am putea fi tentaţi să apelăm la acest mic „ajutor” puţin mai mult decât în mod obişnuit. Totuşi, nu este tocmai indicat.

Pentru că nu ne dorim să ne petrecem vara având senzaţia că mirosim a transpiraţie, suntem tentaţi să folosim puţin mai mult parfum decât de obicei de fiecare dată când ieşim din casă, însă specialiştii ne avertizează că aceasta nu este o atitudine corectă în toate situaţiile, scrie Gândul.

De exemplu, combinaţia dintre parfum şi expunerea la soare poate fi extrem de periculoasă.

„Aplicarea parfumului sau a loţiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la apariţia unei afecţiuni numite poikilodermie”, avertizează dermatologii.

Această afecţiune a pielii se manifestă prin hiper şi hipopigmentare, dar şi prin spargerea vaselor capilare şi nu este extrem de cunoscută în rândul populaţiei. Totuşi, trebuie ştiut faptul că ea apare în urma acestui obicei extrem răspândit în rândul populaţiei privitor la folosirea parfumului.

Pericolele pot apărea şi atunci când persoanele merg la saună sau folosesc uscătorul de păr foarte aproape de piele. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân