Părinții și copiii cu coronavirus vor fi tratați în secția de pediatrie dacă necesită internare

O noutate în cadrul unor spitale în România: părinții și copiii cu Covid19 pot sta împreună.
  • Publicat:
Părinții și copiii cu coronavirus vor fi tratați în secția de pediatrie dacă necesită internare
foto: Shutterstock

Ministerul Sănătății din România a anunțat printr-un comunicat de presă că începând din 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.

Mai exact, dacă în cazul unui copil depistat pozitiv la infecția cu virusul Sars-Cov-2 și părintele este infectat vor putea sta împreună (dacă necesită spitalizare) în secția de pediatrie.

În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

Noua reglementare a fost publicată în Monitorul Oficial

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

Ce se întâmplă în cazul în care copilul poate fi externat, dar părintele cu coronavirus încă necesită spitalizare?

Oficialii Ministerului Sănătății din România au anunțat în cadrul aceluiași comunicat de presă că în situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tu ce știi despre dermatita atopică?
Tu ce știi despre dermatita atopică?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân