Păr sănătos: la cât timp trebuie tăiate vârfurile?

Pentru a avea un păr frumos, strălucitor, fără vârfuri despicate, doamnele folosesc şampoane, balsamuri, măşti speciale şi uleiuri speciale, însă fac abuz în acelaşi timp de uscătorul de păr şi de placa de îndreptat, diminuând efectele benefice ale tuturor produselor cosmetice destinate îngrijirii podoabei capilare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Păr sănătos: la cât timp trebuie tăiate vârfurile?

Pentru a avea un păr frumos, strălucitor, fără vârfuri despicate, doamnele folosesc şampoane, balsamuri, măşti şi uleiuri speciale, însă fac abuz în acelaşi timp de uscătorul de păr şi de placa de îndreptat, diminuând efectele benefice ale tuturor produselor cosmetice destinate îngrijirii podoabei capilare.

Cum putem preveni deteriorarea firelor de păr în aceste condiţii? Simplu! Mergând la coafor pentru îndepărtarea vârfurilor.
Însă de câte ori pe an ar trebui să vizităm salonul de coafură?

Ei bine, specialiştii în hairstyling sunt de părere că cel mai indicat este să renunţăm la vârfurile despicate cam o dată la 6-8 săptămâni, nicidecum o dată sau de două ori pe an.

Îndepărtarea firelor despicate ajută la prevenirea  aspectului de păr uscat, deteriorat, şi accelerează în acelaşi timp regenerarea firului de păr.

Sfaturile sunt binevenite mai ales în această perioadă a anului, după concediul de vară, petrecut la mare, în plin soare, deoarece şi părul are de suferit în urma expunerii la razele puternice ale soarelui. Pe lângă o tunsoare de revitalizare, se impune şi folosirea unor măşti hidratante, pentru a reda părului supleţea şi strălucirea.

Sursa: pickndazzle.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada 2013-2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Nu a ocolit nici temele privind remediile ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?