Păr sănătos: la cât timp trebuie tăiate vârfurile?

Pentru a avea un păr frumos, strălucitor, fără vârfuri despicate, doamnele folosesc şampoane, balsamuri, măşti speciale şi uleiuri speciale, însă fac abuz în acelaşi timp de uscătorul de păr şi de placa de îndreptat, diminuând efectele benefice ale tuturor produselor cosmetice destinate îngrijirii podoabei capilare.
19.08.2014
Păr sănătos: la cât timp trebuie tăiate vârfurile?

Pentru a avea un păr frumos, strălucitor, fără vârfuri despicate, doamnele folosesc şampoane, balsamuri, măşti şi uleiuri speciale, însă fac abuz în acelaşi timp de uscătorul de păr şi de placa de îndreptat, diminuând efectele benefice ale tuturor produselor cosmetice destinate îngrijirii podoabei capilare.

Cum putem preveni deteriorarea firelor de păr în aceste condiţii? Simplu! Mergând la coafor pentru îndepărtarea vârfurilor.
Însă de câte ori pe an ar trebui să vizităm salonul de coafură?

Ei bine, specialiştii în hairstyling sunt de părere că cel mai indicat este să renunţăm la vârfurile despicate cam o dată la 6-8 săptămâni, nicidecum o dată sau de două ori pe an.

Îndepărtarea firelor despicate ajută la prevenirea  aspectului de păr uscat, deteriorat, şi accelerează în acelaşi timp regenerarea firului de păr.

Sfaturile sunt binevenite mai ales în această perioadă a anului, după concediul de vară, petrecut la mare, în plin soare, deoarece şi părul are de suferit în urma expunerii la razele puternice ale soarelui. Pe lângă o tunsoare de revitalizare, se impune şi folosirea unor măşti hidratante, pentru a reda părului supleţea şi strălucirea.

Sursa: pickndazzle.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
S-a descoperit leacul pentru chelie!
S-a descoperit leacul pentru chelie!
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras