Pansament biodegradabil foarte fin, destinat ranilor interne

O membrana adeziva foarte fina si aproape invizibila, destinata pansarii organelor interne ranite, fabricata dintr-o substanta biodegradabila care se "dizolva" in corp, a fost creata de o echipa de cercetatori japonezi.
  • Publicat:
Pansament biodegradabil foarte fin, destinat ranilor interne
Pansament biodegradabil foarte fin, destinat ranilor interne

O membrana adeziva foarte fina si aproape invizibila, destinata pansarii organelor interne ranite, fabricata dintr-o substanta biodegradabila care se "dizolva" in corp, a fost creata de o echipa de cercetatori japonezi de la Universitatea Waseda.

Membrana aproape transparenta, cu o grosime de 75 de nanometri (un nanonmetru este a miliarda parte dintr-un metru), a fost special creata pentru acoperirea  plagilor interne aparute in mod accidental, in urma unei interventii chirurgicale, ajutandu-le sa se inchida pe cale naturala.

Afla mai multe despre pansamentul biodegradabil pe www.mediafax.ro
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being