Până în anul 2100 populaţia lumii va atinge cifra de 11 miliarde

Potrivit unei statistici recente realizate de specialiştii de la Universitatea din Washington, populaţia globală va ajunge la impresionanta cifră de 11 miliarde, cu 800 de milioane mai multe persoane decât era estimat în 2011. Acest lucru este o urmare a ratelor crescute de natalitate în Africa, ţară unde metodele contraceptive nu sunt aproape deloc folosite.
17.06.2013
Până în anul 2100 populaţia lumii va atinge cifra de 11 miliarde

Potrivit unei statistici recente realizate de specialiştii de la Universitatea din Washington, populaţia globală va ajunge la impresionanta cifră de 11 miliarde, cu 800 de milioane mai multe persoane decât era estimat în 2011. Acest lucru este o urmare a ratelor crescute de natalitate în Africa, ţară unde metodele contraceptive  nu sunt aproape deloc folosite.

În 2011, un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arăta că populaţia a ajuns la cifra de 7 miliarde, iar diferenţa este una semnificativă, mai ales dacă luăm în calcul că în urmă cu 200 de ani abia dacă existau un miliard de oameni.


Această creştere demografică accentuată va ridica o serie de probleme, precum suprapopularea oraşelor, dezvoltarea bolilor, lipsa de hrană, sărăcia şi, nu în ultimul rând, probleme de mediu.

Potrivit calculelor, populaţia Africii va creşte de 4 ori până în 2100, de la 1,1 miliarde la 4,2 miliarde, spre deosebire de continentul european, unde se înregistrează o scădere a populaţiei ca urmare a natalităţii scăzute.

Aceste concluzii subliniază faptul că este nevoie de un efort susţinut din partea autorităţilor şi experţilor în domeniu pentru a controla acest fenomen, politicile vizate fiind în special educaţia sexuală în ţările slab dezvoltate.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
TOP alimente care cresc libidoul