Palatul Buckingham a început deja să organizeze înmormântarea Regelui Charles al III-lea. Cât ar mai avea de trăit

Familia regală britanică trece prin momente cumplite.
  • Publicat:

Palatul Buckingham a început să planifice înmormântarea Regelui Charles al III-lea, după ce monarhul britanic a primit recent un diagnostic crunt: cancer. 

Palatul Buckingham pregătește funeraliile Regelui Charles al III-lea

La începutul lunii februarie 2024, Palatul Buckingham anunța că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la prostată.

După ce monarhul britanic a fost diagnosticat cu această boală gravă, persoane din interiorul familiei regale au împărtășit mai multe detalii despre planurile de înmormântare ale lui Charles, reprezentând „priorități oportune“.

Care este starea lui de sănătate

„Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și, pur și simplu, nu mai este în stare să își conducă familia, interesele coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice“, au declarat surse din apropierea familiei regale, notează yahoo.com. 

Potrivit acestora, „Operațiunea Menai Bridge“ include transferul corpului Suveranului din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Abia după nouă zile de la deces va avea loc înmormântarea oficială în cavoul regal de la Castelul Windsor: „Va avea tot fastul care se cuvine unui monarh britanic“

Citește și: Cum se simte Regele Charles după ce a fost diagnosticat cu cancer. Detalii din interiorul familiei regale britanice

Cât ar mai avea de trăit

Planurile de înmormântare vin după ce Regelui Charles i s-ar mai fi dat doar doi ani de trăit. În plus, el ar suferi de cancer pancreatic.

Phillips, nepotul regelui, fiul prințesei Anne și al primului ei soț, Mark Phillips, a dezvăluit că Regele este nemulțumit de faptul că nu poate reveni la îndatoririle regale.

„Este frustrat, că nu poate să se descurce și să facă tot ce vrea să poată face, dar este foarte pragmatic. El înțelege că există o perioadă de timp, în care chiar trebuie să se concentreze pe sine”, a declarat membrul familiei regale.

A fost operat la prostată

Vineri, 26 ianuarie 2024, Regele Charles al III-lea a fost operat în urma unei hipertrofii de prostată, la o clinică privată din Londra, situată în cartierul înstărit Marylebone. Charles a luat o pauză de la îndatoririle regale, dar nu se știe momentan data la care va reveni.

„Majestatea Sa ţine să le mulţumească tuturor celor care i-au adresat urări în această săptămână şi se bucură să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra sensibilizării unor probleme de sănătate publică”, anunța Palatul Buckingham.

Sursa foto: profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: