(P) Piele catifelata dintr-o singura alunecare printr-o epilare corecta si igienica

Vara, epilarea este o actiune care nu lipseste din ritualul de ingrijire corporala al niciunei femei. Fiecare dintre noi are o anumita metoda de epilat favorita, insa, intotdeauna epilarea cu aparatul de ras va fi cea mai la indemna, simpla si rapida modalitate de a scapa de parul nedorit.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Piele catifelata dintr-o singura alunecare printr-o epilare corecta si igienica

Vara, epilarea este o actiune care nu lipseste din ritualul de ingrijire corporala al niciunei femei. Fiecare dintre noi are o anumita metoda de epilat favorita, insa, intotdeauna epilarea cu aparatul de ras va fi cea mai la indemna, simpla si rapida modalitate de a scapa de parul nedorit.

In ceea ce priveste efectele pe care le are epilarea cu aparatul de ras asupra pielii si firului de par s-au facut nenumeroase studii in ultimii ani. Contrar multor mituri, concluzia stiintifica este aceea ca epilarea nu stimuleaza aparitia firelor de par si nu altereaza marimea sau culoarea acestora.

Epilarea nu cauzeaza o cresterea mai rapida a firelor de par – acestea sunt doar taiate de la suprafata pielii, ele dezvoltandu-se in acelasi ritm. Ceea ce se schimba este forma firului de par dupa folosirea aparatului de ras – pentru ca este retezat de la suprafata pielii acesta va creste cu o suprafata dreapta, nu conica precum se intampla in cazul smulgerii.

Dar, la fel de importanti ca si rezultatul sau metoda pe care o alegem sunt pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a obtine acea piele catifelata pe care ne-o dorim. Oare procedam intotdeauna corect si igienic atunci cand vine vorba de epilarea cu aparatul de ras?

Iata mai jos cateva sfaturi pentru a obtine o piele matasoasa:

  • 1. Fa un dus sau chiar o baie cu apa calduta si spumant inainte de a te epila. Pielea se va inmuia, iar lamele aparatului vor aluneca mai usor – parul hidratat este cu pana la 60% mai usor de taiat.
     
  • 2. Foloseste un gel de ras special pentru epilare si nu gelul de dus si scoate sapunul clar din discutie. In timp ce gelul de dus poate usca si chiar irita zona respectiva, sapunul favorizeaza blocarea aparatului de ras in timpul epilarii, multe sapunuri cauzand deshidratarea si exfoliere a pielii.

    Incearca gelurile de ras Gillette Satin Care special concepute pentru o epilare perfecta, acestea au proprietati hidratante ce ajuta la inmuierea pielii si a firelor de par, lasand pielea catifelata dupa epilat. Si pentru ca pregatesc corect pielea pentru epilat, nu va mai fi nevoie sa treci cu aparatul de mai multe ori prin aceeasi zona – eviti astfel iritatiile si te bucuri de piele catifelata dintr-o singura alunecare.

Gillette Venus Classic

  • 3. Alege un aparat de ras special creat pentru femei. Desi poate parea in prima faza ca nu sunt diferente intre aparatele de ras pentru femei si cel al partenerului tau, acestea exista si chiar fac diferenta.

    Aparatul de ras Gillette Venus Classic este special creat pentru a se adapta curbelor feminine si a epila perfect chiar si zonele mai dificile – zona genunchiilor, linia gleznei, axila.

    Capul pivotant al aparatului are trei lame dispuse progresiv pentru a taia firul de par cat mai aproape de suprafata pielii; acestea sunt inconjurate de pernute protectoare si lubrifiante, care ajuta pielea sa ramana fina pentru o perioada mai lunga, evitand in acelasi timp taieturile. Astfel, Gillette Venus Classic iti ofera piele catifelata dintr-o singura alunecare.
     

In plus, gandeste-te ca aparatele pentru barbati sunt facute sa aiba rezultate perfecte doar pentru fata, in timp ce un aparat de ras special creat pentru femei a fost conceput sa se adapteze oricarei suprafete de pe care ai vrea sa indepartezi parul nedorit. Si nu in ultimul rand, aparatul de ras dedicat barbatilor nu este adaptat la modul de epilare al femeilor.

Aparatul Gillette Venus Classic dispune de un maner ergonomic ce incape perfect in palma, nu aluneca, putand fi folosit si in dus fara riscul alunecarilor si taieturilor.

  • 4. Ai grija la cat de veche este lama de ras. Lamele noi ofera o epilare precisa, neteda si confortabila, iar riscul taieturilor si a iritatiilor este aproape zero. Aparatul de ras Gillette Venus Classic este gandit sa reziste pana la 10 epilari, dar este recomandat sa-l schimbi atunci cand nu iti mai aduce rezultatele dorite.

    Gillette Venus a gandit un sistem rapid si simplu de a schimba lamele, fara sa fii nevoita sa schimbi intreg aparatul – doar apesi pentru a scoate capatul vechi si il inlocuiesti cu o noua rezerva.
     

  • 5. La final, hidrateaza picioarele cu o crema sau uleiuri hranitoare pentru un efect senzational. Evita cremele cu parfum si opteaza mai degraba pentru uleiuri nutritive, evitand astfel iritatiile. Un alt aspect foarte important este curatarea aparatului de ras – dupa ce ai terminat intreg ritualul de epilare spala bine aparatul de ras. Astfel, vei avea rezultate perfecte si data viitoare. 

Acum ca ai picioare perfect catifelate dintr-o singura alunecare, nu-ti ramane decat sa te bucuri de vara!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Primul născut - plin de succes!
Primul născut - plin de succes!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”