Olivia Newton-John, starul din „Grease”, a murit după o luptă de 30 de ani cu cancerul

  • Publicat:
Olivia Newton-John, starul din „Grease”, a murit după o luptă de 30 de ani cu cancerul
Foto: Instagram

Actrița și cântăreața Olivia Newton-John a murit la 73 de ani, la 30 de ani după ce a primit primul diagnostic de cancer la sân. Artista a devenit un star pop în anii ’70, după apariția în „Grease”, unul dintre cele mai de succes musicaluri.

Anunțul decesului a fost făcut de soțul ei, John Easterling: „Dame Olivia Newton-John a murit liniștită, la ferma ei din sudul Californiei, în această dimineață, înconjurată de familie și prieteni. Îi rugăm pe oameni să respecte intimatea familiei în această perioadă dificilă(…) Olivia a fost un simbol al triumfurilor și al speranței timp de peste 30 de ani, împărtășind călătoria ei cu cancerul de sân”.

Cântăreața a dezvăluit în septembrie 2018 că tratează un cancer la baza coloanei vertebrale. Acesta a fost al treilea diagnostic al ei de cancer, după ce în anii 1992 și în 2017 a fost diagnosticată cu cancer la sân, potrivit BBC.

După primul diagnostic de cancer, artista a devenit o susținătoare a cercetării cancerului. Ea a înființat o organizație de caritate, Fundația Olivia Newton John, care a strâns milioane de lire sterline pentru a sprijini cercetarea. Eforturile ei în acest domeniu au fost recunoscute de Regina Elisabeta, care i-a acordat titlul de „Dame”, în 2020.

Newton-John, câștigătoare a patru premii Grammy, dezvăluise în 2017 că o recidivă a cancerului la sân a făcut metastaze și s-a răspândit în partea inferioară a spatelui, ceea ce a obligat-o să anuleze spectacole.

Foto: Instagram

Olivia Newton-John, starul din „Grease”, unul dintre cele mai de succes musicaluri

Olivia Newton-John a jucat alături de John Travolta în „Grease”, filmul care avea să devină unul dintre cele mai populare musicaluri din istoria Hollywood-ului.

Artista a început să cânte de mică și a devenit un superstar mondial după ce s-a mutat în Statele Unite. Primul ei hit a fost în 1971. Este vorba despre „If Not for You”, un cântec de Bob Dylan care fusese înregistrat și de George Harrison, scrie Gândul.

Acesta avea să fie urmat în următorii câțiva ani de „Let Me Be There”, care i-a adus un Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală country feminină, „If You Love Me (Let Me Know)” și două piese nr. 1, „Have You Never Been Mellow” și „I Honestly Love You”. Cea din urmă melodie a câștigat Grammy-uri pentru cea mai bună interpretare pop feminină și pentru înregistrarea anului.

Newton-John a obținut, de asemenea, titlul de cântăreață a anului în 1974 din partea Country Music Association.

Criticii nu au apreciat întotdeauna munca lui Newton-John, găsindu-i adesea stilul spumos și prea comercial. The New York Times i-a descris odată vocea ca fiind „aproape incoloră”.

Newton-John și-a consolidat succesul jucând alături de John Travolta în „Grease”, filmul din 1978 care avea să devină unul dintre cele mai populare musicaluri din istoria Hollywood-ului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân