Ochi injectaţi, umflaţi, vedere dublă, dureri de cap? Ai grijă, pot ascunde o boală care creşte riscul de atac cerebral!

Nu ignora ochii roşii! Dacă nu ai alergii sau alte probleme oculare, acest simptom poate semnala existenţa unei boli severe.
  • Publicat:
Ochi injectaţi, umflaţi, vedere dublă, dureri de cap? Ai grijă, pot ascunde o boală care creşte riscul de atac cerebral!

Dacă ai constant ochii roşii şi te doare capul, nu ignora aceste simptome, pentru că pot semnala existenţa hipertensiunii arteriale, o boală silenţioasă care poate evolua pe parcurusl anilor, fără să dea semne evidente. Având în vedere că tensiunea arterial crescută este principalul factor de risc implicat în dezvoltarea bolilor de inimă – principal cauză de deces în lume –, un control oftalmologic sau la medical cardiolog este prioritar dacă prezinţi simptomele mai sus menţionate.

Hipertensiunea poate afecta vasele de sânge care „alimentează” retina – ţesutul fotosensibil care săptuşeşete interiorul ochiului şi care are rolul de a trimite mesaje vizuale către creier prin intermediul nervului optic –, afecţiune care poartă numele de retinopatie hipertensivă.

De asemenea, alţi factori sau afecţiuni care pot creşte riscul de retinopatie hipertensivă sunt: nivelul crescut al colesterolului, obezitatea, bolile de inimă, fumatul şi diabetul.
În lipsa unui tratament adecvat pot apărea complicaţii şi afecţiuni severe, precum infarct de miocard, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă, boală cronică de rinichi sau sindrom metabolic.

Prin urmare, dacă observaţi că aveţi tot timpul ochii roşii, desi sunteţi odihniţi şi nu suferiţi de alergii sau alte afecţiuni oculare, programaţi o consultaţie la medic pentru un diagnostic correct şi un plan de tratament.

Sursa: healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc