Obiceiul alimentar care crește riscul de apariție a bolilor fatale

Un nou studiu sugerează că atunci când consumăm cu regularitate alimente nesănătoase creștem riscul de apariție a bolilor fatale.
  • Publicat:
Obiceiul alimentar care crește riscul de apariție a bolilor fatale
Foto: shutterstock / Obiceiul alimentar care crește riscul de apariție a bolilor fatale

Nu este niciun secret că alimentele pe care le consumăm este important să fie nutritive astfel încât organismul nostru să se bucure de beneficiile acestora, dar mai ales să ținem la distanță bolile. Un nou studiu sugerează că atunci când consumăm cu regularitate alimente nesănătoase creștem riscul de apariție a bolilor fatale.

În studiul publicat în BMJ Sports Medicine, cercetătorii Universității din Sydney, Australia, au aruncat o privire pe datele din UK Biobank din perioada aprilie 2007- decembrie 2020. Folosind informațiile a 346,627 rezidenți din Marea Britanie, cercetătorii au determinat care dintre aceștia urmau o dietă de calitate și care nu.

O dietă de calitate era cea care conținea fructe, legume și pește consumat de două ori pe săptămână. De asemenea, în această dietă carnea procesată era consumată cu moderație, la fel și carnea roșie. Pe de altă parte, o dietă mai puțin calitativă era cea care conținea carne roșie și alimente procesate, fără suficiente fructe, legume sau pește.

După ce datele au fost analizate cercetătorii au descoperit să sportul și dieta sănătoasă reduceau riscul de boli fatale cu 17%, în timp ce dietele care nu erau de calitate creșteau riscul de deces, dar și riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu 19% și cu 27% riscul de cancer.

De asemenea, o dietă calitativă este asociată longevității. Din acest motiv se recomandă să consumăm mai multe alimente integrale și produse vegetale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân