O teorie genetică le ridică bărbaților mari semne de întrebare. Datele unui STUDIU recent: „Unele trăsături pot fi transmise”

  • Publicat:
O teorie genetică le ridică bărbaților mari semne de întrebare. Datele unui STUDIU recent: „Unele trăsături pot fi transmise”

Telegonia, această teorie interesantă dezvoltată de biologul August Weismann în secolul al XIX-lea, susține că bebelușul poate semăna cu prima dragoste și nicidecum cu partenerul curent din viața mamei.

Ce este telegonia?

Telegonia este o teorie care susține că bebelușul unei femei ar putea semăna cu primul ei partener, chiar dacă acesta nu este tatăl biologic al copilului. Teoria are mulți adepți, dar și contestatari.

Teoria conform căreia bărbatul care defloreaza o față devine tatăl copiilor ei cu alt bărbat, revine în atenția oamenilor de știință, girată de Biserica Ortodoxă Rusă.

În secolul XIX, această teorie era foarte populară printre puritanii americani, apoi a constituit o baza de plecare pentru experimentele odiosului doctor nazist Mengele și a fost adoptată de organizația rasistă Ku Klux Klan. Nu tocmai lipsită de dovezi, telegonia a fost definită că o “lege biologică arbitrară”, și nu că o știință. Un cercetător rus, Valeri Bochkarev, reia această controversată teorie, afirmând că o femeie care are contacte sexuale cu mai mulți bărbați înainte de a naște își “poluează linia cromozomială”, doar “virgină fiind pură din punct de vedere genetic”.

Susținătorii acestei teorii spun că aceasta ar fi fost dovedită de biologul şi filosoful francez Felix Le Dantec, în uma unui experiment pe animale: O iapă a fost imperecheata cu un mascul zebră, iar ulterior cu un cal pur sânge. Manzii rezultați au prezentat dungi caracteristice unei zebre, susțin autorii studiului.

Argumente PRO și CONTRA

Biologii moderni explică fenomenul telegoniei astfel: primul bărbat din viața unei femei poate avea niște secvențe dominante care să se „lipească” de secvențe din cromozomii femeii, producând astfel un efect întârziat.

CONLUZIE

Telegonia vrea să demonstreze că păstrarea virginităţii până la căsătorie nu este doar un principiu moral, ci şi unul care ține de genetică.

Citește și: Descoperire de ultimă oră, unică în istoria medicală. Ce sunt „mini-organele”, de fapt

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: