O nouă alertă sanitară! Se răspândește alarmant în Japonia. 30% dintre oamenii infectați mor. Simptomele o fac să semene cu o răceală

O nouă bacterie periculoasă se răspândește foarte rapid în Japonia. Institutul Național de Boli Infecțioase a transmis informații cu privire la această infecție.
  • Publicat:
O nouă alertă sanitară! Se răspândește alarmant în Japonia. 30% dintre oamenii infectați mor. Simptomele o fac să semene cu o răceală

O nouă alertă sanitară! O infecție bacteriană destul de rară, dar foarte periculoasă se răspândește rapid în Japonia. Oficialii din sănătate încă nu au identificat de ce rata de îmbolnăvire a crescut enorm în ultimele luni. 

O nouă alertă sanitară amenință omenirea

Institutul Național de Boli Infecțioase a anunțat că o nouă bacterie periculoasă se răspândește cu rapiditate printre locuitorii din Japonia. Din nefericire, 30% dintre cei infectați au decedat. În prezent, ificialii se străduiesc să identifice cauza creșterii numărului cazurilor de sindrom de șoc toxic streptococic.

În acest an, numărul cazurilor de sindrom de șoc toxic streptococic (STSS) se așteaptă să fie mai mare ca în 2023, scrie The Guardian.

Rata mortalității a ajuns la 30%!

De la începutul anului au fost înregistrate 378 de cazuri de infectare cu STSS, boala streptococică de grup A. Experții susțin că această creștere rapidă este legată de ridicarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Ce a pățit un bărbat de 62 de ani, după ce a făcut 217 vaccinuri anti-COVID

Există încă mulți factori necunoscuți în ceea ce privește mecanismele care stau la baza formelor severe și bruște de streptococ și nu suntem în stadiul în care să le putem explica, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase din Japonia.

Ce simptome dă infectarea cu STSS

Conform cifrelor provizorii, anul trecut au fost raportate 941 de cazuri de STSS. În primele două luni ale acestui an, au fost deja înregistrate 378 de cazuri, infecțiile fiind identificate în aproape toate cele 47 de prefecturi din Japonia.

Cele mai afectate sunt persoanele în vârstă. Dintre cele 65 de persoane sub 50 de ani care au fost diagnosticate cu STSS între iulie și decembrie în 2023, aproximativ o treime și-au pierdut viața.

Boala cauzată de streptococcus pyogenes, cunoscută sub numele de streptococ A, poate provoca dureri de gât și de cap, mai ales la copii, dar și la adulți, care o pot confunda cu o simplă răceală. Din nefericire, bacteria contagioasă care provoacă infecția poate, în unele cazuri, să provoace boli destul de grave, dar poate duce și la deces.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân