O fetiță de doi ani, cea mai tânără membră care a intrat în MENSA. Cum au descoperit părinții că au un geniu în familie

Isla McNabb’s, în vârstă de doi ani, are un IQ cu adevărat impresionant.
  • Publicat:

Isla McNabb’s, originară din Crestwood, Kentucky, a devenit cea mai tânără membră din istoria MENSA, societatea care reunește persoanele cu un IQ ridicat. Iată cu ce abilități și-a uimit părinții! 

Isla McNabb’s, cea mai tânără membră din MENSA

Isla McNabb’s, o fetiță de 2 ani din America, are un IQ ieșit din comun, iar recent a intrat în MENSA, asociația persoanelor cu o inteligență aparte. Părinții micuței au observat că Isla are o abilitate impresionantă de a citi cuvintele pe care chiar ei le scriau pe o tablă.

Fiind cu adevărat uimiți, Amanda, împreună cu tatăl său, Jason McNabb, au decis să apeleze la Guinness World Records pentru a anunța capacitatea fetiței lor de a citi. În plus, ea a fost testată suplimentar în privința inteligenței sale.

„Un psiholog specializat în copii supradotați a testat-o pe Isla, când a auzit de talentele sale”, a declarat tatăl ei, Jason McNabb.

A obținut un punctaj mare la testele de inteligență

În cele din urmă, Isla a obținut un punctaj de 99 de procente la testele de IQ Stanford-Binet.

De altfel, în 2022, minora a intrat și în MENSA, cea mai veche societate a persoanelor cu un IQ ridicat din lume. Pe atunci avea doar 2 ani și jumătate.

Capacitățile pe care le avea încă de la vârsta de un an erau fantastice, însă nimeni nu s-ar fi așteptat ca fetița lor să aibă un scor de 99% inteligență pentru vârsta ei la testele Stanford-Binet IQ.

Citește și: Test de inteligență pentru șoferi. Poți debloca traficul în doar 20 de secunde? Ce mașină trebuie mutată prima?

Avea doar un an când a început să citească

Tatăl Islei, Jason McNabb, a specificat că micuța a dobândit capacitatea de a citi la o vârstă la care foarte puțini copii reușeau. De regulă, aceste abilități se formează la vârsta de 6-7 ani.

Primul cuvânt pe care l-a scris Jason McNabb’s pe tabla a fost culoarea „roșu”, iar Isla a reușit să-l citească imediat. Apoi au urmat și alte cuvinte, precum „albastru”, „galben”, „pisică” și „câine”, iar micuța le-a citit înapoi imediat.

Isla McNabb’s a scris chiar și numele pisicii familiei, C-H-A-I-R, S-O-F-A și C-A-T în limba engleză.

Pe data de 2 iunie 2022, Isla McNabb’s a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai tânără femeie membru MENSA din întreaga lume.

„Cel mai mare beneficiu pentru Mensa este comunitatea”, a spus tatăl micuței, Jason McNabb pentru Guinness World Records.

În prezent, Isla are 3 ani și merge la grădiniță, pentru a-și consolida abilitățile de citire cu ajutorul cărților sale preferate.

Sursa: The Guardian

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being