O fetiță de 11 ani are un IQ de geniu! I-a întrecut pe Albert Einstein și Stephen Hawking

Victoria Cowie, o fetiță de 11 ani din Claverley, a uimit o întreagă lume cu un scor de 162 la testul IQ, întrecându-i pe Albert Einstein și Stephen Hawking.
  • Publicat:
O fetiță de 11 ani are un IQ de geniu! I-a întrecut pe Albert Einstein și Stephen Hawking

Victoria Cowie, o fetiță de 11 ani din Claverley, lângă Wolverhampton, a captat atenția lumii după ce a obținut un scor de 162 la testul IQ. Ea i-a întrecut chiar și pe Albert Einstein și Stephen Hawking, care se crede că ar fi avut un IQ de 160.

Acest rezultat o plasează în top 1% al populației britanice în termeni de inteligență. Abilitățile sale mentale i-a adus admiterea în Mensa, societatea persoanelor cu un IQ ridicat.

Un copil cu cel mai mare IQ

Victoria, care adoră să înoate și să cânte la flaut, a mărturisit că nu se consideră diferită de ceilalți copii de vârsta ei.

„Când am primit rezultatele, am fost foarte surprinsă. Este destul de copleșitor să fiu comparată cu minți strălucite, dar mă simt și bine să fiu considerată atât de inteligentă. Îmi plac foarte mult puzzle-urile și să rezolv lucruri și cred că voi studia științele, în special biologia, când voi fi mai mare,” a spus ea.

Părinții săi, Alison și David Cowie, care sunt consultanți în sănătate, au fost întotdeauna conștienți de inteligența fiicei lor, dar nu și-au imaginat că va atinge nivelul de geniu.

„Când era la grădiniță, avea abilități de citire ale unui copil de două ori mai mare și a câștigat premii la științe la școală,” a declarat mama sa, Alison, în vârstă de 44 de ani.

Tinerei fete i-au fost oferite burse la patru școli prestigioase cu taxă. Părinții ei sunt extrem de mândri de realizările sale.

„Noi credem că s-a născut așa. Deși eu și soția mea suntem inteligenți, niciunul dintre noi nu este în Mensa,” a adăugat tatăl său, David, în vârstă de 42 de ani.

„Așa că atunci când am primit rezultatele, am fost destul de surprinși, dar incredibil de mândri.”

Victoria este un copil normal

Deși rezultatele remarcabile la IQ o fac pe Victoria să fie considerată un geniu, părinții săi insistă că ea este un copil normal.

„Îi place să joace teatru, să danseze și să cânte, și nu este genul care să stea mereu cu nasul în cărți,” a spus Alison.

Pe lângă IQ-ul său impresionant, Victoria are și alte pasiuni. Ea cântă la pian, violoncel, saxofon și flaut. Ea mai participă și la ateliere de teatru și activități sportive. În viitor, Victoria speră să studieze științele veterinare și să devină medic veterinar, fiind o mare iubitoare de animale.

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/news/article-1364985/Victoria-Cowies-162-IQ-higher-Albert-Einstein-Stephen-Hawking.html

Sursă foto – navorolphotography / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc