O femeie de 90 de ani a murit după ce s-a infectat cu două tulpini COVID-19

O femeie în vârstă de 90 de ani din Belgia s-a stins din viață după ce s-a infectat cu două dintre variantele de COVID-19.
  • Publicat:
O femeie de 90 de ani a murit după ce s-a infectat cu două tulpini COVID-19
Foto: shutterstock

O femeie în vârstă de 90 de ani din Belgia s-a stins din viață după ce s-a infectat cu două dintre variantele de COVID-19, fiind primul caz documentat de dublă infecție. Femeia a ajuns în spital încă din luna martie, dar nu avea niciun semn de boli respiratorii. A fost testată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar simptomele respiratorii s-au înrăutăți în timpul șederii. Pacienta a decedat la cinci zile de la spitalizare, arară cercetarea publicată în European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases.

În urma testelor s-a descoperit că femeia avea în sistem două tulpini de coronavirus- B.1.1.7 (Alpha), originar din Marea Britanie și B.1.351 (Beta), detectat în Africa de Sud. Ambele variante au fost depistate în Belgia. Femeia locuia singură și primea îngrijiri medicale acasă și nu fusese vaccinată împotriva COVID-19. Este posibil ca ea să se fi infectat de la două persoane diferite.

”Este primul caz documentat de co-infectare cu două variante SARS-CoV-2. Ambele tulpini circulau la acel timp în Belgia, motiv pentru care credem că femeia a fost infectată în urma contactului cu două persoane diferite. Din păcate nu știm cu exactitate cum s-a infectat”, explică cercetătorii în lucrare.

Cercetătorii au mai specificat că au mai fost sesizate cazuri similare în acest an, în Brazilia. Studiul nu a fost încă publicat, dar se vorbește și de raportarea pacienților infectați cu două tulpini de gripă în același timp. În Statele Unite, varianta Delta (B.1.617.2) a devenit una dintre cele mai comune tulpini de COVID-19. Un alt motiv important pentru care trebuie să ne vaccinăm, spun cercetătorii, este faptul că virusurile nu prezintă mutații dacă nu se multiplică.

”Dacă le oferim oportunitatea de a se multiplica prin permiterea răspândirii lor de la o persoană la alta, le oferim oportunitatea perfectă de a prezenta mutații și de a fi rezistenți în fața vaccinurilor”, explică Dr. Anthony Fauci, expert în boli infecțioase, în lucrarea sa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”