Nu pisaţi medicamentele!

Pentru că astfel le reduceţi eficienţa, spun cercetătorii francezi. Forma anumitor pastile este studiată pentru a le face să devină "gastrorezistente" – pentru a împiedica dizolvarea lor în stomac sau pentru a prelungi timpul de dizolvare.
Nu pisaţi medicamentele!

Pentru că astfel le reduceţi eficienţa, spun cercetătorii francezi. Forma anumitor pastile este studiată pentru a le face să devină „gastrorezistente” – pentru a împiedica dizolvarea lor în stomac sau pentru a prelungi timpul de dizolvare.

Iar aceste efecte riscă să fie anulate prin pulverizarea lor. Studiul a dezvăluit, totodată, anumite tehnici nerecomandate în prepararea artizanală a acestor prafuri: medicamente zdrobite împreună şi amestecate cu ingrediente prea puţin adaptate scopului lor – adeseori cu compot.

Interacţiunile ce urmează pot fi periculoase!

 

Cunoşti efectele adverse şi contraindicaţiile medicamentelor pe care obişnuieşti sa le iei frecvent? Consultă dicţionarul nostru de medicamente pentru a verifica prospectele.

 

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Castrarea prelungeşte viaţa
Castrarea prelungeşte viaţa
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL