Nopţile albe lasă semne adânci pe pielea ta

Dormi în medie 4 ore pe noapte? Află că acest lucru dăunează grav sănătăţii pielii tale. Un studiu realizat recent arată că lipsa orelor de somn accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, iar cei care nu se odihnesc suficient întâmpină probleme precum îmbătrânirea pielii şi o recuperare mai lentă a acesteia în cazul anumitor răni.
  • Publicat:
Nopţile albe lasă semne adânci pe pielea ta

Dormi în medie 4 ore pe noapte? Află că acest lucru dăunează grav sănătăţii pielii tale.
Un studiu realizat recent arată că lipsa orelor de somn accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, iar cei care nu se odihnesc suficient întâmpină probleme precum îmbătrânirea pielii şi o recuperare mai lentă a acesteia în cazul anumitor răni.

Folosind un sistem de notare pentru măsurarea gradului de îmbătrânire a pielii, cercetătorii au aflat că persoanele care dorm puţin manifestă mai multe semne de îmbătrânire precum liniile fine, lipsa elasticităţii pielii şi chiar pigmentarea.

Cercetătorii spun că majoritatea adulţilor care dorm între 8 şi 9 ore pe noapte nu întâmpină astfel de probleme. De asemenea, diminuarea cantităţii de cafea din timpul zilei, eliminarea acesteia pe timpul nopţii, cina cu cel puţin 2 ore înainte de culcare şi menţinerea unei rutine care include aceeaşi oră de culcare în fiecare noapte sunt primii paşi către o piele mai sănătoasă.

Şi modul în care dormiţi pe pernă, în fiecare noapte, ani la rând, duce la apariţia aşa-ziselor riduri de somn, accentuându-se pe parcursul timpului.

Aceste riduri apar, în cazul femeilor, dacă dorm pe o parte şi se observă la nivelul obrajilor şi a bărbiei. În cazul bărbaţilor, acestea apar pe frunte, deoarece ei dorm în general cu faţa în pernă.

 

Autor: Daniela Rădeanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”