Nasterea, mai riscanta pentru femei decat avortul?

Potrivit unui studiu controversat, aparut la inceputul acestei saptamani, avortul prezinta mai putine riscuri pentru sanatatea femeii, decat nasterea in sine.
25.01.2012
Nasterea, mai riscanta pentru femei decat avortul?
Nasterea, mai riscanta pentru femei decat avortul?

Potrivit unui studiu controversat, aparut la inceputul acestei saptamani, avortul rezinta mai putine riscuri pentru sanatatea femeii, decat nasterea in sine.

Oamenii de stiinta americani, citati de Reuters, sustin ca riscul de a muri in timpul sau dupa nastere este de 14 ori mai mare comparativ cu cel generat de complicatiile avortului. Descoperirea lor contrazice legine unora dintre statele americani in care avortul este prezentat drept o procedura de mare risc pentru mama.

Mesajul oamenilor de stiinta in aest sens este nu sa incurajeze avortul, ci sa puna ambele proceduri pe picior de egalitate in privinta riscurilor pe care le comporta.
 

Sursa: Reuters.com
 

Tags:
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Răzvan Stavri, SANADOR: cum se tratează eventrația sau hernia incizională