Naşterea asistată de delfini, o metodă cu multiple beneficii pentru bebeluşi

Una dintre cele mai naturale (şi liniştitoare!) modalităţi de a aduce pe lume un copil este naşterea asistată de delfini. Conceptul a devenit deja trendy în ţările în care acest lucru este posibil, şi se referă la o naştere în apă, alături de înotătoare. Diferenţa între o naştere simplă în apă şi cea asistată de delfini este că în cazul celei de-a doua viitoarea mămică este instalată direct în ocean şi nu într-o cădiţă conectată la tot felul de aparate.
  • Publicat:
Naşterea asistată de delfini, o metodă cu multiple beneficii pentru bebeluşi

Una dintre cele mai naturale (şi liniştitoare!) modalităţi de a aduce pe lume un copil este naşterea asistată de delfini. Conceptul a devenit deja trendy în ţările în care acest lucru este posibil, şi se referă la o naştere în apă, alături de înotătoare.
Diferenţa între o naştere simplă în apă şi cea asistată de delfini este că în cazul celei de-a doua viitoarea mămică este instalată direct în ocean şi nu într-o cădiţă conectată la tot felul de aparate.

Această modalitate de a naşte este din ce în ce mai populară în Hawaii unde tot mai multe graviduţe îşi doresc să vadă salturile delfinilor sălbatici pe lângă ele în timp ce împing.

Ideea a pornit de la capacitatea dovedită a mamiferelor acvatice de a ameliora afecţiuni precum depresia, autismul, sindromul Down şi paralizia cerebrală.

Despre copiii născuţi în prezenţa delfinilor se crede că sunt mai iuţi, de dezvoltă mai repede decât ceilalţi copii, au capacităţi intelectuale superioare şi sunt ambidextri (au aceeaşi îndemânare în ambele mâini).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Posibil leac pentru astm
Posibil leac pentru astm
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030