Dacă ai în plan o curăţenie generală în frigider, momentul a picat la ţanc deoarece vrem să îţi spunem astăzi cum ar trebui compartimentate alimentele în frigider pentru a o prospeţime îndelungată.
Deja ştii că anumite alimente la care nu te aşteptai (vezi aici lista) nu îşi au locul în frigider, însă pentru restul am întocmit un mini-ghid de organizare.
Astfel, pentru rafturile de sus ale frigiderului, cele mai indicate alimente sunt băuturile, iaurturile, sandivuşurile şi sosurile. Rafturile de jos ar trebui rezervate exclusiv mâncărurilor gătite.
Pe uşa frigiderului se vor păstra doar condimentele deoarece această zonă este cea mai călduroasă parte din frigider, din cauza închiderii/deschiderii frecvente a acesteia. Prin urmare, evită să depozitezi ouă, lapte sau alte alimente uşor perisabile pe uşa frigiderului.
În sertarele din partea de jos a frigiderului este recomandat să ţii legumele şi alimentele pe bază de carne, fără a uita însă să le ambalezi corespunzător în folie de plastic, pentru a împiedica răspândirea microbilor.