Mierea de albine – ultima armă în lupta împotriva cancerului

Cercetătorii din orice colţ al lumii încearcă să găsească arma perfectă pentru învingerea cancerului – boala fără vindecare.
Mierea de albine – ultima armă în lupta împotriva cancerului

Cercetătorii din orice colţ al lumii încearcă să găsească arma perfectă pentru învingerea cancerului – boala fără vindecare. Ultimele studii de laborator au reaprins speranţa oamenilor de ştiinţă americani de la Centru Medical din Chicago. Aceştia au descopeit efectul benefic al unui compus din miere de albine în cazul cancerului de prostata, testat clinic pe şoareci.

Propolisul (substanţa răşinoasă aromată colectată de albine pentru lipitul fagurilor, din care a fost extras compusul inovator) este cunoscut de secole ca fiind un tratament natural pentru diverse boli, de la gât inflamat la alergii sau arsuri. Şi era deja cunoscut ca un atacator al cancerului, dar nu şi-a câştigat niciodată respectul cuvenit în lumea medicală pentru că nu exista nicio dovadă solidă privind modul cum funcţionează.

Însă, de curând, experimentele au dovedit că, pe toată perioada administrării compusului – denumit ştiinţific CAPE – tumorile s-au oprit din creştere. Iar atunci când şoarecii nu au mai fost hrăniţi la fel, tumorile au început să crească din nou, la rata iniţială.

Fără să dea un verdict exact, acţiunile cercetătorilor au sugerat că un compus, cum este CAPE, poate fi un instrument de vindecare util sub formă de co-tratament alături de chimioterapia care distruge celulele tumorale. Pentru confirmarea previziunilor, studiile vor continua.

Rezultatele de până acum reprezintă doar începutul unei noi etape în înţelegerea şi acceptarea remediilor pe bază de plante.

 

Sursă:  The Atlantic
 

Recomandări:
Organizarea eficientă a timpului de lucru, secretul stării de bine
Organizarea eficientă a timpului de lucru, secretul stării de bine
Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară
Pfizer anunță că o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară