Mierea care ține la distanță cancerul de colon. Trebuie să iei o linguriță pe zi!

Află despre ce tip de miere este vorba și cum poate proteja împotriva cancerului de colon, un cancer extrem de periculos.
  • Publicat:
Mierea care ține la distanță cancerul de colon. Trebuie să iei o linguriță pe zi!
Foto: Shutterstock

Numeroase investigații s-au făcut de-a lungul anilor asupra unui aliment minune: mierea de Manuka, un tip de miere studiat de cercetători datorită beneficiilor sale, dar mai ales datorită compușilor care pot preveni cancerul.

Mierea de Manuka reprezintă o sursă excelentă de compuși fenolici precum luteolina, quercetina, acidul galic și mulți alții, care acționează cu efecte care pot preveni cancerul de colon. Oamenii de știință au studiat în special legătura cu celulele de cancer de colon de tip HCT-115 și LoVo, ambele fiind expuse la diferite concentrații de miere de Manuka pentru 48 de ore.

Astfel, s-a dovedit că mierea de Manuka are efecte care inhibă creșterea celulară prin reducerea capacității de proliferare. Pe scurt, descoperirile indică faptul că acest tip de miere ar putea fi o terapie de prevenție sau chiar curativă pentru cancerul de colon.

Mierea de Manuka, bună împotriva cancerului de colon?

De-a lungul anilor, cercetătorii au studiat în lucrările lor și legătura dintre stresul oxidativ, care rezultă inflamațiile cronice și dezvoltarea celulelor canceroase. Făcând referire la peste 300 de lucrări publicate în ultimii 20 de ani, acest studiu este unul foarte convingător.

Mai exact, inflamațiile cronice au fost asociate de-a lungul timpului cu numeroși pași implicați în carcinogeneză, inclusiv transformarea celulară, proliferarea, invazia, angiogeneza și chiar metastaza. În termeni mai puțin științifici, cercetătorii descriu modul în care celulele se confruntă cu mutații, se multiplică și nu mai mor ca niște celule normale, ci se răspândesc în diferite părți ale corpului, formând tumori.

Un studiu din 2018 arată că acest tip de miere are potențialul de a proteja ADN-ul de stresul oxidativ. În alt studiu, publicat tot în 2018, cercetătorii au vrut să descopere dacă acest tip de miere poate proteja împotriva stresului oxidativ și poate reduce inflamația cronică. Concluzia cercetătorilor este directă și încurajatoare, menționând că mierea de Manuka acționează ca un agent natural pentru prevenirea bolilor asociate oxidării și inflamațiilor.

Surse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29645049/

https://www.nutraingredients-asia.com/Article/2017/05/11/Manuka-and-strawberry-tree-honey-helps-decrease-colon-cancer-cell-viability-In-vitro-study

https://www.beesandtrees.com/blogs/news/does-cancer-hate-manuka-honey

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân