Medic de la Spitalul Floreasca: Nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă!

27.11.2021
Medic de la Spitalul Floreasca: Nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă!
Sursa foto: Shutterstock

Cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital, dar probabil pentru unii o să fie prea târziu, recunoaște, dezamăgită, o doctoriță de la Spitalul Floreasca. 

Potrivit dr. Alina Prodan, regretul de a nu fi vaccinat vine uneori prea târziu. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook RoVaccinare, medicul detaliază ce răspunsuri oferă pacienții la întrebarea „de ce nu v-ați vaccinat” și cui îi aparține vina pentru rata mică de imunizare împotriva noului coronavirus.

Iată mărturia medicului:

Nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă!

De curiozitate, îmi întreb pacienții nevaccinați de ce nu s-au vaccinat.

Răspunsurile sunt de la nu vreau, nu am avut timp, nu știu, mi-e frică (de cine sau ce, nu se știe), până la așa vreau eu sau vor ăștia să ne omoare.

De convins nu-i conving nici cifrele, nici statisticile, nimic. Și nu e vina lor, ci a noastră, că nu am reușit să realizăm o educație sanitară sănătoasă, iar în momente ca acestea lipsa ei produce dezastre!

Din păcate, aici nu funcționează treaba cu mai bine mai târziu decât niciodată, ci aia cu regretele vin prea târziu. Și tot din păcate, cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital, dar probabil pentru unii o să fie prea târziu.

În fond, toți trebuie să ne asumăm alegerile făcute! – Dr. Alina Prodan.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii
Recomandări: